ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Na 32. izdanju ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag očekuje se povratak najveće nove zvijezde svjetskog tenisa i trenutno jednog od najpopularnijih sportaša svijeta

Carlos Alcaraz, najveća nova zvijezda svjetskog tenisa, krajem srpnja vraća se u Umag braniti naslov na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open Umag. Trenutno šesti igrač svijeta, koji je u nedjelju u Madridu osvojio svoj drugi naslov u karijeri na prestižnim turnirima ranga Masters 1000, Alcaraz bi trebao biti najveća zvijezda na ovogodišnjem izdanju umaškog ATP turnira od 22. do 31. srpnja.  

Mladić iz Murcije je svoj meteorski uspon na ATP Touru započeo upravo naslovom osvojenim u Umagu 2021. godine. Nakon osvajanja premijerne ATP titule te kasnijeg slavlja na NextGen Finalsu u Milanu, Alcaraz je u 2022. već došao do četiri velika naslova. Slavio je na natjecanju Masters 1000 u Miamiju, na ATP 500 turnirima u Rio de Janeiru i Barceloni, a u Madridu je postao prvi tenisač u povijesti koji je na istom turniru na zemljanoj podlozi svladao i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića!  

Osvojenim naslovima u 2022. prikupio je već 3460 ATP bodova pa ga samo 70 bodova dijeli od vodećeg Rafaela Nadala.    

„Potvrda Carlosova povratka nagrada je za višegodišnji rad ljudi koji vode Plava Laguna Croatia Open Umag. Alcaraza smo prepoznali kao 15-godišnjaka i ponudili njegovu timu, predvođenom legendarnim Juanom Carlosom Ferrerom, pozivnicu za kvalifikacije 2019. godine te višegodišnju suradnju. Upravo zato imamo privilegij biti dio njegove bajke i ponovno ga ugostiti u Umagu, Istri i Hrvatskoj“, rekao je direktor turnira Tomislav Poljak i dodao: "Uvijek smo vjerovali da će Carlos biti veliki igrač, ali nitko nije mogao predvidjeti da će se stvari razvijati ovakvom brzinom. Do Umaga ga čeka još dosta izazova. Mnogi ga vide i kao jednog od glavnih favorita u Roland Garrosu. Čvrsto vjerujemo da će svim ljubiteljima tenisa u tjednima koji dolaze ispisati još bolju pozivnicu za dolazak u Stella Maris krajem srpnja.“  

„Raduje nas još jedno izdanje Plava Laguna Croatia Open Umag koje će, vjerujem, biti u sportskom smislu jedno od boljih do sada. U novoj ediciji tradicionalnog ATP turnira pripremamo i bogat gastronomski i zabavni program koji će biti vrhunski u skladu s onime što se od Umaga i očekuje. Plava Laguna je ponosni organizator i sponzor najvećeg teniskog turnira u Hrvatskoj, a s obzirom da smo prije svega turistička kuća, svim našim gostima na turniru prije svega želimo da se dobro zabave na našim igralištima za odmor“, najavio je turnir predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

Umag će i ove godine biti centar tenisa gdje će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći  ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru.

»» Plava Laguna Croatia Open Umag: 22. - 31.2022.

  [13/05/2022]

Prikaži