ISTRA INFO COVID-19 X  

Top priznanja Istri

Best in Travel: 10 najzanimljivijih regija na svijetu

Best in Travel 2011, posebno izdanje prestižnog svjetskog vodiča Lonely Planet, uvrstio je Istru na drugo mjesto najzanimljivijih regija na svijetu. Lonely Planet je omiljeno štivo i vodič kojem vjeruju brojni turisti na svojim putovanjima.

Best in Travel 2011, posebno izdanje prestižnog svjetskog vodiča Lonely Planet, uvrstio je Istru na 2. mjesto najzanimljivijih regija na svijetu.
Lonely Planet je omiljeno štivo i vodič kojem vjeruju brojni turisti na svojim putovanjima. Moto kojeg su njegovi osnivači Tony i Maureen Wheeler naveli u svojem prvom izdanju: "Sve što trebate učiniti je odlučiti krenuti i to je najteži dio. Zato krenite!" i današnji je pokretač branda koji je postao popularan diljem svijeta.
„Best in Travel", odnosno „Najbolja putovanja" Lonely Planeta predstavlja godišnji izbor 10 zemalja, 10 regija i 10 gradova koja biraju autori vodiča Lonely Planet. U ovom, šestom izdanju knjige „Best in Travel 2011" na 208 stranica nižu se prijedlozi najzanimljivijih mjesta, atrakcija i događanja koja bi trebalo vidjeti i istražiti tijekom iduće godine, ideje koje će posjetitelje odvesti van uobičajenih ruta.
Istru je za uvrštenje nominirala Anja Mutic, koja je i autorica objavljenog teksta u kojima navodi razloge zašto posjetiti baš ovu regiju Hrvatske, i ovaj dio svijeta.
Knjiga prijedloga što istraživati i kamo putovati u 2011. godini upravo se pojavila na tržište, a sredinom mjeseca po prvi će puta biti objavljena i u francuskoj verziji.

Best in Travel 2011

Top 10 regija:
1. Sinaj, Egipat
2. Istra, Hrvatska
3. Otoci Marquesas, Južni Pacifik
4. Kapadokija, Turska
5. Westfjords, Island
6. Šetlandsko otočje, Škotska
7. Veliki koraljni greben, Australija
8. Zapadna obala, SAD
9. Patagonija, Čile
10. Otoci Gili, Indonezija

Top 10 zemalja:
1. Albanija
2. Brazil
3. Cape Verde
4. Panama
5. Bugarska
6. Vanuatu
7. Italija
8. Tanzanija
9. Sirija
10. Japan

Top 10 gradova:
1. New York, SAD
2. Tangier, Maroko
3. Tel Aviv, Izrael
4. Wellington, Novi Zeland
5. Valencija, Španjolska
6. Iquitos, Peru
7. Ghent, Belgija
8. New Delhi, Indija
9. Newcastle, Australija
10. Chiang Mai, Tajland

Više informacija:

Best in Travel 2011
Lonely Planet

Prikaži