Priopćenja

Uspješan 2. Istra Weddings Meet Up

U četvrtak 21. travnja održan je drugi po redu Istra Wedding Meet Up, skup koji je u hotelu Park Plaza Histria u Puli okupio domaće stručnjake iz svijeta vjenčanja, turističke kuće, ugostitelje, obrte i agencije te predstavnike lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave destinacija koje imaju predispoziciju za razvoj wedding proizvoda. U suorganizaciji Turističke zajednice Istarske županije i Weddings in Istria by LF, konferencija je okupila brojne zainteresirane iz svih krajeva Hrvatske kako bi im se približio koncept indijskih vjenčanja te načina objavljivanja modnih editorijala. Ova, već druga po redu konferencija, nišni je proizvod Turističke zajednice Istre koja je prepoznala potencijal industrije vjenčanja, pokrenula razvoj navedenog proizvoda te brendiranje Istre kao wedding destinacije. Ovoga puta Istra Weddings Meet Up imao je međunarodni karakter s obzirom da su predavačice stigle čak iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi podijelile svoje dugogodišnje iskustvo.

Stručni skup otvorio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, a nakon uvodnih riječi prisutnima se obratila Velka Šuran, vlasnica brenda Weddings in Istria by LF koja je s prisutnima podijelila viziju projekta, kako je do njega došlo te se zahvalila svima koji su pružili podršku projektu i uključili se. Uslijedila je potom prezentacija američke wedding plannerice Denise Lillie O'Neal, poznate dizajnerice s više od 20 godina iskustva u planiranju događaja, specijalizirane za indijska vjenčanja, koja je prema Brides magazinu proglašena jednom od "najboljih wedding plannera Amerike" te Erice Jones, nagrađivane međunarodne dekoraterke evenata čija je specijalizacija dizajn indijskih vjenčanja. Tijekom proteklih dvanaest godina njezin rad predstavljen je u brojnim publikacijama uključujući čuvene Harper's Bazar Bride, Maharani Weddings, New York Times, HuffPost Weddings i sl. O'Neal i Jones predstavile sve bitne stavke kod planiranja i organizacije indijskog „u sedam koraka“, odnosno „7 Steps to a Successful South Asian Wedding“. Prisutne su upoznale s raznim segmentima indijskih vjenčanja: hranom, cvijećem, odjećom, fotografijom, glazbom, itd.

Još jedna ključna stvar koja se dogodila na ovogodišnjem Istra Weddings Meet Upu je predstavljanje DWP kongresa - Destination Wedding Planners Congress - u sklopu kojeg je sudjelovala direktorica Lisa Viegas koja je prezentirala mogućnosti i pogodnosti sudjelovanja te suradnje s istaknutim kongresom. Njihov tim broji više stotina ljudi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji su prepoznali Istru kao wedding destinaciju te su iskazali veliki interes za suradnjom s timovima iz istarske industrije vjenčanja kao i samom destinacijom.

Pored navedenog, prezentaciju je održala i Joy Strotz, poznata modna fotografkinja koja surađuje s velikom mrežom modnih časopisa kao što su Elle Arabia, Glamour Bulgaria, Harper's Bazar Vietnam, Arabian Moda, Gloss Magazine, Today's Bride, Inside Weddings, Fashion Daily, Vogue, a realizirala je više od dvadeset naslovnica u međunarodnim modnim časopisima samo u prošloj godini. Na nedavnoj dodjeli nagrada One Eyeland Awards, Joy je proglašena #2 modnom fotografkinjom na svijetu. Strotz je pričala o početku fotografske karijere, o tome što je sve potrebno za stilizirano fotografiranje te načinu objavljivanja takvih editorijala. Također, ona je bila jedna od fotografkinja eventa koji je prethodnog dana održan u pulskom amfiteatru pa je iskoristila priliku da prisutnima prikaže i neke od fotografija koje su nastale behid the scenes.

„Turistička zajednica Istarske županije nastavlja s razvojem wedding proizvoda koji se unatoč krizi održao vrlo kvalitetno te predstavlja nišni produkt koji bi za Istru mogao odigrati izuzetno bitnu ulogu i biti tzv. turning point gdje ćemo navedeni biznis pokrenuti u većem obimu te pokrenuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Budući da se radi o složenoj disciplini poslovanja u kojoj je za uspjeh potrebna suradnja najmanje desetak različitih djelatnosti s ciljem da se na kraju stvori prepoznatljiv wedding proizvod, međusobna suradnja i zajedništvo od ključnog su interesa u ovom biznisu. Županijski TZ je još jednom potvrdilo da je ovaj proizvod izuzetno bitan za Istru jer je nakon petnaestogodišnjeg procesa restrukturiranja i repozicioniranja dostignuta razina kvalitete smještaja, usluge i servisa koja se može mjeriti sa sličnim destinacijama u svijetu“, izjavio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević.

Po završetku službenog dijela konferencije prisutni su imali priliku nastaviti druženje u Luna's baru hotela Park Plaza Histria uz promociju i degustaciju proizvoda destilerije Aura iz Buzeta te vinarije Cuj iz Umaga.

Ova značajna konferencija održana je uz podršku turističkih zajednica Klastera južne Istre, posebno TZG Pule i TZO Medulin, bez čije podrške cjelokupni projekt ne bi bio moguć.


Fotografije s eventa mogu se preuzeti na sljedećim poveznicama: 
2. Istra Weddings Meet Up 1. dio| Autor fotografija: Marko Dušak, SpinakerGraphic
[zip.format, 1,6 GB] 
2. Istra Weddings Meet Up 2. dio | Autor fotografija: Marko Dušak, SpinakerGraphic  
[zip.format, 1,5 GB]

»» Opširnije o prvom izdanju: 1. Istra Weddings Meet Up

»» Fotografija sa snimanja u pulskoj Areni: Joy Strotz


[27/04/22]

Prikaži