ISTRA INFO COVID-19 X  

Priopćenja

Istri veliko priznanje na sajmu u Riminiju

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na sajmu TTG Travel Experience, jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Italiji, koji se od 12. do 14. listopada održava u Riminiju. Sajam je koncipiran kao prezentacija noviteta i onog najboljeg iz turističkog svijeta uz sudjelovanje 2.200 izlagača, a cjelokupni program dodatno je obogaćen s preko 200 poslovnih događanja i 250 govornika podijeljenih u sedam tematskih cjelina.

U sklopu sajma održana je dodjela nagrada Gist Travel Food Award koju organizira Talijansko udruženje turističkih novinara, a Istra je proglašena za najbolju destinaciju na polju gastronomije i vina za 2022. godinu!

»» Travel Food Award: Istra osvojila nagradu
Best Food & Wine Destination 2022

U svom 59. izdanju sajam je privukao velik broj poslovnih subjekata i partnera koji se intenzivno pripremaju za iduću turističku godinu. Hrvatski štand posjetio je veliki broj turističkih agenata, turoperatora te prijevoznika iz Italije i drugih zemalja. Sajam TTG Travel Experience, odnosno hrvatski štand posjetio je i Stjepan Ribić, generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu, a direktorica Viviana Vukelić je, na poziv Udruženja talijanskih turističkih agencija Italije (FIAVET), sudjelovala na sastanku stranih turističkih predstavništava na kojem su bili predstavnici osam zemalja. Uz Hrvatsku, prisutni su bili predstavnici Španjolske, Grčke, Turske, Slovenije, Tajlanda, SAD-a te Dominikanske Republike koji su se susreli s brojnim talijanskim agentima s kojima su raspravljali o ovogodišnjoj turističkoj sezoni te očekivanjima za 2023. Tom prigodom je direktorica Vukelić prezentirala presjek odrađenih promotivnih aktivnosti te ostvareni turistički promet s talijanskog tržišta.

Prema podacima sustava eVisitor, Talijani su u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj ostvarili gotovo 900 tisuća dolazaka i više od 4 milijuna noćenja, što u usporedbi s prošlom godinom predstavlja rast od 116 posto u dolascima i 87 posto u noćenjima.

U Istri je od siječnja do rujna realizirano 343 tisuće dolazaka talijanskih turista uz gotovo 1,65 milijuna noćenja, odnosno 127 posto više dolazaka te 89 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje u 2021. godini.

Nakon sajma u Riminiju, Predstavništvo HTZ-a u Italiji organizirat će početkom studenog susret i posebno promotivno događanje za predstavnike talijanskih medija u Rimu, a sudjelovat će i na poslovnim radionicama koje će se održati u Firenzi, Padovi, Veroni i Bresciji.

[14/10/2022]

Prikaži