Doživite Poreč

QR kodovi na Porečkoj rivi

Šetajući porečkom rivom naići ćete na QR kodove sa informacijama o gradskim znamenitostima, ukomponirane u karakteristične linije koje ukrašavaju ovaj dio grada. Novouređena riva u Poreču, odmah po otvaranju postala je omiljeno okupljalište kako domaćih, tako i turista.

Višemetarske linije koje se po danu ističu tamnijom bojom, dok su tijekom noći osvijetljene, imaju puno veću ulogu od samog ukrasa i rasvjete – zadatak im je pričati priču o povijesti Poreča i sve zainteresirane pozvati na istraživanje porečke starogradske jezgre.

Svaka linija na početku, odnosno na dijelu koji od mora gleda prema starom gradu, ima oznaku – naziv napisan na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku - simbol i stoljeće u kojem je nastala. Svaka je od njih usmjerena prema nekoj od porečkih znamenitosti, a ima ih ukupno 13: Istarska sabornica, Romanička kuća, Kuća „Dva sveca“, Peterokutna kula, Okrugla kula, Kula Bondulmier, Palača de Vergottini, Palača Zuccato, Gotička palača „Lion“, Ribarski trg, Marafor, kompleks Eufrazijeve bazilike i Kanonička kuća.

Uz svaku od linija, QR kodovi očitavanjem putem pametnih telefona, daju informaciju o samoj građevini i kako doći do nje. Postavljanjem QR kodova, popularna porečka riva dobila je još jednu dimenziju, a posjetitelji i domaći imaju prilike otkriti i upotpuniti svoja znanja o porečkoj starogradskoj jezgri i uputiti se u njeno istraživanje.

Prikaži