Doživite Svetvinčenat

Srednjovjekovni festival

Bogati program Srednjovjekovnog festivala vratit će vas u povijest i moći ćete doživjeti srednjovjekovnu atmosferu kroz viteške borbe, streličarstvo, predstave te razne druge srednjovjekovne igre i aktivnosti u kojima se posjetitelji mogu okušati (npr. bacanje koplja, kmetski stolac, streličarstvo, razgled kaštela...).

Svečanim mimohodom kroz Svetvinčenat i prijemom kod gospode Grimani u Kaštelu uz prisutnost mnoštva ljubitelja prave viteške borbe i tradicije, počinje trodnevni srednjovjekovni festival koji svake godine u kolovozu okuplja sve veći broj sudionika. Čak 14 udruga iz Hrvatske i susjednih zemalja sudjelovalo je u svečanom mimohodu, a tijekom tri dana festivala nastupilo je gotovo 200 kostimiranih sudionika.

Cjelodnevni program je koncipiran tako da se posjetitelji srednjovjekovnog festivala mogu upoznati s opremom i oružjem  u Viteškim taborima te raznim radionicama. Najzanimljivije su radionice streličarstva, bacanja bodeža, katapultiranja te razgledavanja sprava za mučenje. Svečani mimohod počinje u popodnevnim satima nakon čega slijedi turnirski dvoboj vitezova i prikaz streličarskih vještina. U večernjim satima inkvizicija ispituje osumnjičenu građanku uz pomoć sprava za mučenje, a slijedi i vatreni program. Posebna pozornost se pridaje legendi o uprizorenju lijepe kneginje te samoj opsadi Kaštela i borbi vitezova vatrenim kuglama i strijelama.

Prikaži