Kultura

Destinacije za solo putnike u Istri

Danas više nego ikad prije, popularno je putovati solo, bilo da ste muškarac ili žena. Najbolje ćete upoznati destinaciju, njenu kulturu i povijest, uživati u gourmet ponudi, istraživati atrakcije na destinaciji.

Na vama je da se samostalno snađete u svim mogućim situacijama, a definitivno jedan od preduvjeta da vaše solo putovanje bude ugodno je sigurnost destinacije u koju ste doputovali.
Istra pruža pregršt mogućnosti za kreativno, a s druge strane, pouzdano i ležerno putovanje solo putnika.

Hotel Lone
Lone u Rovinju
Upravo ste doputovali u Rovinj i smjestili se u jedan od dizajnerski najmodernijih hotela na istarskom polutoku, u kojem možete uživati u komfornom smještaju, ali i pogledu na prekrasan rovinjski akvatorij.

Šetnicom koju krasi bujna mediteranska vegetacija, a koja spaja hotel i starogradsku jezgru, najbolje ćete doživjeti ovaj piktoreskni grad te uživati u svakoj vizuri koja se pruža ispred vas. Gourmet ponuda vas također neće razočarati!

lungomare porec zalazakIzlet u Bale
Svoj boravak nastavite put Bala, malog srednjovjekovnog gradića čija će nepretenciozna ljepota očarati svakog putnika. U Balama možete posjetiti galeriju Art house koja se nalazi u palači Soardo-Bembo, a svoj boravak zaokružiti gastro doživljajem u hotelu La Grisa. Nećete pogriješiti!

Rabac za ljubitelje outdoora
U Rapcu koji se smjestio na istočnoj obali Istre, osim što možete uživati u laganoj šetnji pokraj mora, svoj boravak možete dodatno obogatiti istražujući stazu božanskih izvora koja započinje u uvali Maslinica. Uspinjući se prema starom gradu Labinu, otkrit ćete predivan zaštićeni prirodni krajoraz Labinštine, slapove i potočiće, a također uživati u kulturnoj baštini ostataka romaničke crkvice Sv. Hadrijana iz 12./13.st.

Pazin zip line
Injekcija adrenalina u Pazinu
Ukoliko ste ovisnici o adrenalinu, tada vam savjetujemo posjet Zip line-u Pazinske jame. Uživajte u prekrasnom pogledu na ponor u koji se slijeva Pazinčica i nemojte zaboraviti napraviti selfie. Jer, ako nije na Instagramu, nije se ni dogodilo. Vaš hashtag je #visitistra!

Ručak u Motovunu
Vaše nezaboravno putovanje Istrom nastavite put Motovuna, gdje možete uživati u šetnji starogradskom jezgrom, popiti čaj ili kavu i uživati u jednom od najljepših pogleda u ovom dijelu Istre. Posjetite Kulturno-edukativni centar hotela Kaštel i uživajte u najukusnijem ručku na bazi tartufa kojeg ćete sljubiti istarskim teranom.

Bezbrižnost destinacije kao i njegovu atraktivnost također čine ljubazni domaćini, stanovnici Istre koji će vam uvijek pomoći ako vam nešto zatreba na samoj lokaciji i učiniti da vaš boravak protekne što ugodnije i da ponesete lijepa sjećanja iz Istre.

Prikaži