Golf

Golf igralište Adriatic (Savudrija)

Golf igralište Adriatic, smješteno je u Savudriji, u blizini grada Umaga.


Golf igralište dio je ukupne ponude resorta s luksuznim hotelom i apartmanskim naseljem. Igralište karakterizira zanimljivo oblikovanje uklopljeno u prirodni okoliš, a izazovno igračima svih vještina, na koje se sa zadovoljstvom i veseljem i vraćaju.

Otvoren tijekom 2009. godine, Golf igralište Adriatic prvo je profesionalno golf igralište u Istri. Igralište je s 18 polja, PAR 72, dužine 6.360 m i rasprostranjeno na 80 hektara.

Igralište su projektirali austrijski arhitekti Diethard Fahrenleitner i Barbara Eisserer. Za ovaj projekt u Hrvatskoj nagrađeni su “Golf Art Landscape” priznanjem. Priznanje se posebice ogleda u naporu usklađivanja igrališta s prirodnim okružjem pretvarajući ga tako u mali park prirode.

Na golf igralištu Adriatic, kao i na svim igralištima uz more, vjetar može igrati značajnu ulogu, zajedno sa strateški postavljenim bunkerima i vješto oblikovanim greenovima. Igralište je doslovno stopljeno u krajolik, oblikovano stijenama, prirodnim jezercima te zimzelenim i tipičnim raslinjem za mediteransko podneblje.

Ono što čini jedinstvenim ovo igralište jest njegova pozicija. Smješten na manje od 300 m od mora i uronjen u nedvojbeno zanimljiv teren, mjesto je to za igru golfa tijekom svih 365 dana u godini. Osim pogleda na more prema susjednoj Sloveniji i Italiji, golf igralište nudi i sjajan pogled na tipičan mediteranski ambijent kojega čine nasadi vinove loze, maslinici i zimzelena vegetacija. U skladu s time su i nazivi polja igrališta: Vineyard, Seaview, Olivetree, Alberi, Romanic Church, Pines... 

Dodatne informacije o igralištu, golf akademiji, turnirima i klubu:
» www.golf-adriatic.com

Prikaži