Pješačenje

Pješačka staza: Lanternom do Lanterne


Polazi se od recepcije Turističkog naselja Lanterna sjeverno prema hotelu Iris. Asfaltirana pješačka staza vodi kroz hladovinu crnike i makije do ceste s putokazom za Sport Valeta da bi se nizbrdicom  lijevo stiglo do plaže.

Nastavlja se lijevo kroz sportski centar na asfaltirani lungomare s kojeg je lijep pogled na Novigrad-Cittanova. Slijede se oznake za restoran Delfin, oko restorana dolazi se do samoga Rta Zub na kojem je kamena kuća sa svjetionikom.

Lungomare vodi dalje sjeverozapadnom stranom poluotoka, a slijede se oznake za restoran Marina. Hodajte dalje do ograde Naturističkog centra Solaris te lijevo uzbrdicom do apartmanske zgrade Julia, uz apartmane Jadranka i Jelica Turističkog naselja Lanterna.
S druge strane parkirališta asfaltirani je puteljak do autobusne stanice i recepcije Lanterna.

Duljina staze: 2.500 metara
Vrijeme pješačenja: 40 min do 1,15 h

Napomene: Gotovo cijeli lungomare je u hladovini crnike, lovora i sredozemne makije, a veliki dio noću je osvijetljen (osim dionice od restorana Marina do apartmana Julia). U ljetnoj sezoni duž čitave staze otvoreni su sportski centri (tenis, minigolf, stolni tenis...). Staza je pogodna i za rolere.

Prikaži