Sport i outdoor

Top 5 najromantičnijih biciklističkih staza Istre

Vožnja na dva kotača najljepša je udvoje. Jurite zajedno biciklističkim stazama Istre i stvorite nezaboravne uspomene.

bike oprtaljIstra ima oblik srca, a njezine stjenovite obale i pitomi brežuljci savršena su mjesta za uživanje u paru, daleko od turističke vreve.
Za vas smo odabrali pet najromantičnijih biciklističkih staza koje vode kroz čudesne kutke Istre. Na njima ćete pronaći pejzaže i vizure koji će vam se činiti još ljepšima jer ih gledate udvoje.
Krenimo!

Staza afrodizijaka
Vozite se po obroncima istarskih brda i dolinom rijeke Mirne. Ovaj kraj najpoznatiji je po tartufima, skupocjenim gastronomskim čudima koje prati reputacija afrodizijaka. Dopustite da ova staza probudi strast u vama!

Dvigrad Tour
Dvigrad tour prolazi Sv. Lovrečom pa se serpentinama spušta u Limsku dragu te vodi sve do zagonetnih ruševina srednjovjekovnog gradića Dvigrada. Možda vas baš pogled na tajanstveni Dvigrad potakne da voljenoj osobi otkrijete neku duboko skrivenu tajnu.

Slijedi uspon od Dvigrada do Kanfanara na kojem ćete možda pustiti kap znoja više. Iz Kanfanara se spuštate u Limsku dragu pa se ponovno uspinjete prema Limskom kanalu i dolazite do mjesta na kojem pogledom možete obuhvatiti panoramu cijelog Limskog kanala i snimiti fotografije za pamćenje.

bike maistra
Čarobni arhipelag

Vrsar je jedan od najromantičnijih istarskih gradova, u kojem je u dva navrata boravio legendarni zavodnik Casanova, opijen istarskim teranom.
Obiđite ljupki Vrsar, potom uživajte u sjeni šume Kontije, a zasluženo osvježenje potražite u selu Marasima, na kraju staze.

Teran
S rive u Rapcu uspnite se do Labina, a zatim jurcajte po strmim stazama uz koje se nalaze vrhunski istarski vinski podrumi. Ova staza od vas traži nešto veći trud, koji će se isplatiti kada zajedno kušate čašu rubinski crvenog terana.

bike maistra
Veliki Brijun

U ovom otočnom nacionalnom parku svoj su trag ostavili drevni Rimljani i Josip Broz Tito. Obiđite cijeli Veliki Brijun slijedeći priobalnu stazu. Uživajte u pogledu na egzotične životinje koje slobodno šeću otokom i rimske ruševine tik uz more. Imat ćete osjećaj da je cijeli otok samo vaš, barem na nekoliko sati.

Želite saznati više o biciklističkom turizmu u Istri? Svakako pročitajte naš članak!


Zajaši val: Istraži Istru kajakom

Aquapark Aquacolors Poreč

Poreč

Olupine uz obalu Istre

Aquapark Istralandia

Brtonigla

Top 5 zabavnih atrakcija za cijelu obitelj

Prikaži