Sport i outdoor

Top 5 neobičnih pogleda na Istru

Putuje li Istrom i zastanete na nekom od njenih vidikovaca, popnete se na staru kulu ili pak promatrate okolicu s visoka tornja, doživljaj će uvijek biti nezaboravan, ali za posjetitelje željne avanture nudimo vam još nekoliko neobičnih vizura našeg poluotoka.

Paragliding

Upoznajte paragliding i let tandemom

Zbog odličnih vremenskih uvjeta gotovo da i nema dana u kojem netko u Istri ne leti paraglajderom.
Ukoliko ste iskusan letač, letjeti možete samostalno, a ukoliko to niste, ljepote visina možete doživjeti letom u tandemu.

Čari ovog sporta teško je objasniti onome koji ga još nije probao, ali magija nebeskog plavetnila neće vaš ostaviti ravnodušnim!

Diving
Avantura ronjenja: skriveni svijet čeka upravo vas
Još kao djecu sigurno vas je zaintrigirao tajanstveni podvodni svijet zahvaljujući dobro poznatoj bajci o Maloj Sireni.
Iako ona možda ne postoji, morske dubine itekako pobuđuju našu želju za avanturom.

Upustite se u avanturu i otkrijte podmorje istarskog poluotoka, koje osim raznolikog i očuvanog biljnog i životinjskog svijeta, obiluje i mnoštvom spilja, rifova i brodskih olupina.

Avio-letovi: Istra na dlanu
Sportska zračna luka u Vrsaru, smještena je nedaleko zaštićenog prirodnog fenomena Limskog kanala i zanimljiva je postaja na putu svakog znatiželjnog putnika.

Osim što se iz Vrsara može krenuti na panoramski let Istrom u Aeroparku, ne smijete propustiti razgledati originalnu izložbu starih aviona.
Svi posjetitelji, pa i oni koji su se dosad čvrsto držali tla, na malom aerodromu u Vrsaru mogu se upoznati s čarima letenja!

Spoeleoavantura
Speleoavantura: istražite podzemni svijet
Istra je zbog krškog tla prepuna podzemnih spilja i jama. Neke od njih moguće je obići bez većeg speleološkog znanja i opreme, dok je za neke ipak potrebno više iskustva i specijalizirana oprema.

Podzemne dvorane, jezera, potoci, grotla, vrtložni lonci i pukotine oduševit će svakog posjetitelja jer ovaj podzemni svijet očarava na poseban način: čarobne su to boje i oblici koje svakako morate doživjeti!

climbing zarecki
Climbing: pogled s visoka
Ako ste i vi od onih koje privlači život na rubu ili samo tražite malo uzbuđenja, onda je climbing prava avantura koju morate isprobati.

Ukoliko ste na izletu po sportskim penjalištima na našem srcolikom poluotoku, nemojte propustiti priliku za istraživanjem raznovrsnih penjališta i krajolika koja vas pozivaju da isprobate sve moguće rute.

Zaboravite na strah, budite odvažni i pridružite nam se u ovoj visinskoj pustolovini.

Prikaži