Sunce i more

Top 5 zabavnih atrakcija za cijelu obitelj

Ukoliko želite povisiti razinu adrenalina i zabaviti se s cijelom obitelji ili u društvu uživati u vrhunskoj zabavi, svakako posjetite ove atrakcije gdje će klinci uživati, a vi se prisjetiti kako je lijepo ponovno biti dijete!

Pazin Zip line
Iskusite adrenalinske avanture
Adrenalinski parkovi Istre nude vam odmor pun zabave i avanture, sastoje se od visećih staza smještenih u šumi, koje su prilagođene svima te su idealno mjesto na kojemu dozu uzbuđenja mogu osjetiti i djeca i odrasli.

Odlična zabava za cijelu obitelj očekuje vas na nekoliko različito obojanih ruta, a za one istinski hrabre tu je i zip-line koji se proteže preko Pazinske jame, čija dubina od čak 100 metara nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a adrenalin skače do neviđenih visina.

Odgonetnite tajnu kaštela
Viteška hrabrost i snalažljivost na cijeni su u avanturi zvanoj Escape Castle Svetvinčenat.
Zidovi kaštela Morosini-Grimani čuvaju tajnu nepoznatog viteza koju nitko do sada nije uspio riješiti, sastavite ekipu i pokušajte dešifrirati tajnu poruku kamenog natpisa.
Upoznajte Svetvinčenat i njegov kaštel na zabavan način, sigurni smo da Vas čeka nezaboravna avantura!

Istralandia
Vodena zabava za tople dane
Osim tajnovitih morskih dubina, voda u Istri ima i svoju zabavnu stranu - obilje bazena, vrtoglavi tobogani i brojni sportski sadržaji u Aquaparku Istralandia i Aquacolors Poreč jamče vam ludu vodenu zabavu na poluotoku.

Adrenalinska zabava ne mari za dobne granice i na raspolaganju je svakome. Tobogani raznih oblika, zatvoreni tobogani koji podsjećaju na cijevi te oni s kojih se možete spuštati na gumama, bazen s umjetnim valovima, te visoki i strmi tobogan za one najhrabrije samo su dio onoga što vas očekuje.

Funtana Dinopark
Upoznajte svijet dinosaura
Za naše najmlađe posjetitelje tu je Dino park Funtana, tematski park pun zabavnih atrakcija što ga čini odličnom destinacijom za obiteljski izlet. Uputite se na putovanje u daleku prošlost kada su neobična stvorenja vladala zemljom i upoznajte više od 80 različitih vrsta dinosaura u prirodnoj veličini.

Postanite arheolog na jedan dan i pridružite se radionici iskopavanja kosti dinosaura ili proučavajte prapovijesna morska stvorenja.

Zvjezdarnica Višnjan Tičan
Proučite zvjezdano nebo
Proučavajući položaj svemirskih tijela naši su se preci orijentirali, a promatranje noćnog neba ni nakon toliko tisućljeća nije izgubilo svoju draž istraživanja. Okružena šumom, moderna zgrada zvjezdarnice nalazi se na brdu Tičan, nedaleko Višnjana u blizini stare crkvice Sv. Panteleona te replike drevnog monolitskog opservatorija.

Tičan je i mjesto održavanja zanimljivog festivala Astrofesta, u čast ljetnom solsticiju. Noć je tada najkraća u godini, pale se obredni krijesovi i promatraju zvijezde, a Zemlju prema starim vjerovanjima posjećuju vile i vilenjaci. Ne propustite čarobno ivanjsko slavlje na Tičanu!

Ako vam je preostalo slobodnog vremena istražite i ostale zabavne atrakcije u blizini mora ili pak u zelenoj unutrašnjosti poluotoka, i pronađite još zanimljivosti koje Istra nudi.


Top 5 najromantičnijih biciklističkih staza Istre

Zajaši val: Istraži Istru kajakom

Aquapark Aquacolors Poreč

Poreč

Olupine uz obalu Istre

Aquapark Istralandia

Brtonigla
Prikaži