Sunce i more

Istra za sva godišnja doba

Poznata po suncu i moru, čarobnim brežuljcima, rimskim spomenicima, tartufima i vrhunskim restoranima, Istra u turističkom kozmosu parira destinacijama poput Toskane ili Španjolske.

Ljetni su mjeseci posvećeni suncu i moru, događanjima na otvorenom kao i gastronomiji, dok se tijekom proljeća i jeseni posjetitelji mogu fokusirati na kulturu, umjetnost i sport. Vjerujemo da će svatko u svako doba godine pronaći nešto za sebe.

Motovun
Brežuljkasta pitoreskna unutrašnjost uz okus tartufa
Odlučite li se provesti jedan vikend u Istri, motivi Istre koje ne smijete propustiti su, među ostalim, brežuljci s kojih se pružaju pogledi na netaknut, neoskvrnut i zapanjujući prirodni reljef. Pođite put Grožnjana, Motovuna ili Završja i otkrijte magiju koju holivudski producenti pronalaze u ovom gradićima.

Usput naučite povijesne činjenice i svakako pripremite nepce na vrhunske delicije najčešće pripremane s tartufima. Ljubiteljima ove popularne gljive preporučujemo i odlazak u lov na tartuf koji će nakon napornog traženja moći degustirati.

Rovinj
Morske radosti čekaju na vas
Nanese li vas put, a trebao bi, u jedan od istarskih obalnih gradova, posjetite „žižu“ zbivanja - šetnicu uz more. Pretpostavljamo da ćete ljeti uživati u morskim radostima i izležavanju na plaži, dok tijekom ostalih mjeseci, posebice za sunčana vremena, preporučujemo prepuštanje u uživanju u umirujućim bojama morskog plavetnila, žala na kojem se prelamaju valovi, zelenilom borova i vizurama gradova okupanih suncem.

Zalasci na zapadnoj obali Istre privlače brojne putnike namjernike, a trebali biste isplanirati boravak na obali tijekom zalaska u Umagu, Novigradu, Vrsaru, Poreču, Rovinju…, pogotovo ako ste Instagram entuzijasti.

Pula Arena

Bogata kulturna i povijesna baština
Bogatu kulturnu i povijesnu ostavštinu (od Rimljana, srednjeg vijeka do 20.stoljeća) nalazimo diljem Istre.
Najpoznatiji spomenik rimske ostavštine je velebna pulska Arena koja već 2000 godina unatoč nedaćama prkosi političkim prilikama i vremenu.

Pula je dom i najvećem broju austrougarskih građevina koje svjedoče o vremenu prosperiteta monarhije ugasle na početku prošloga stoljeća. A na već spomenutim brežuljcima se nalaze i srednjovjekovni istarski kašteli koji ponosno „vladaju“ pitoresknim pejzažima.

Hrabro se uputite u Istru u sva godišnja doba. Nećete požaliti!

Prikaži