Sunce i more

Kamenjak: adrenalinska zabava

Šetajte, biciklirajte, veslajte u kajaku i surfajte s prijateljima, a zatim se odmorite u beach barovima na samoj obali rta Kamenjak.

porerNajjužniji rt istarskog poluotoka jedna je od posljednjih oaza priobalja koja je zadržala svoj nekadašnji izgled. Mozaik je to obrađenih polja, pašnjaka i zelenih šumaraka gotovo uronjenih u more. U blizini su Pula i Medulin. Do stjenovitih plaža rta Kamenjak dođite jednom od istarskih biciklističkih staza ili doveslajte kajakom.

Snažne morske struje koje se sudaraju oko Kamenjaka ograničavaju, ali zato pogodni vjetrovi omogućavaju surfanje. Volite li skokove u vodu, bistro more i strme litice, Kamenjak će vam pružiti cjelodnevnu zabavu. Međutim, moramo vas upozoriti da prije kretanja na Kamenjak provjerite vremensku prognozu jer su na najjužnijoj točki Istre nagle promjene vremena, a time i vjetra i morskih struja, uobičajene za bilo koje godišnje doba.

kayak premanturaDonji Kamenjak - oaza adrenalina  
Šetajte, vozite bicikl, veslajte u kajaku, surfajte, osjetite uzbuđenje paintballa! Dovedite svoje prijatelje i provedite nezaboravan dan na Kamenjaku.  

Uzmite ruksak i krenite u otkrivanje staze dinosaura, na kojoj se nalazi jedno od rijetkih nalazišta fosiliziranih otisaka stopa dinosaura starih 98 milijuna godina.

Posjetite farmu boškarina, autohtonog istarskog goveda. Prošetajte osjetilno-didaktičkom šetnicom Gradina na Gornjem Kamenjaku koja je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Razgledajte više od dvadeset vrsta orhideja koje krase Kamenjak.

Od civilizacije pobjegnite u Safari baru iznad uvale Mala Kolombarica. Opustite se i osvježite u jednom od beach barova u uvalama Pinižule, Polje, Njive, Debeljak, Mali Portić, Školjić i Dražice.  
Pronađite svoju idealnu stijenu i s nje skočite u kristalno čisto more. Želite li svima pokazati kako se dobro zabavljate na Kamenjaku, ne zaboravite ponijeti selfie štap i vodootpornu zaštitu za mobitel!

kamenjak rocky trailBiciklirajte, veslajte, surfajte! 
Biciklističke staze Gornjeg i Donjeg Kamenjaka jedne su od najpopularnijih u Istri. Uz samu obalu vozite stazom srednje težine, koja otkriva svu ljepotu travnjaka, šuma i morske obale.

Osim staze uz obalu, biciklom se može voziti i glavnom cestom koja će zadovoljiti sve ljubitelje prirode koji biciklom žele obići najjužniji dio Istre. Ondje se svakog proljeća održava međunarodno natjecanje u brdskom biciklizmu Kamenjak Rocky Trails. 

Okušajte se u Full Moon biciklijadi koja se održava noću, za vrijeme punog mjeseca tijekom ljetnih mjeseci.
Više o istarskim biciklističkim manifestacijama saznajte ovdje, a detalje o biciklističkim stazama južne Istre saznajte u ovom interaktivnom izborniku.

kamenjak skoljic
Ako su vam draže morske avanture, uputite se u uvalu Školjić, gdje možete unajmiti kajak i obići otoke medulinskog arhipelaga ili iskušajte stand up paddle - veslanje na dasci stojećke. Odaberite jednu od kajakaških tura i otkrijte čudesnu igru svjetla u podvodnim špiljama. Više o kajaku u Istri!

Volite li osjetiti brzinu vjetra, svakako se pridružite brojnim windsurferima koji svake godine posjećuju Kamenjak jer znaju da će tamo pronaći dobar vjetar.

Prikaži