Sunce i more

Obiteljske plaže u Istri

Istarske plaže vrhunski su uređene oaze zabave, kreativnosti i uživanja za cijelu obitelj. Uronite u more na nekoj od njih i kući ponesite nezaboravne obiteljske uspomene.

punto mareNa najboljim istarskim plažama možete provesti cijeli dan. Najmlađima tamo nikada neće biti dosadno - uživat će u spuštanju niz akvagane ili potrazi za novim igračkama iz prirode, školjkama i raznobojnim kamenčićima.

Vi u miru uživajte jer su plaže izuzetno čiste, more je nevjerojatno bistro, a vaše zaigrane mališane prate budne oči spasilaca. Izležavajte se na suncu ili potražite hlad krošnje bora.

Kada svi skupa ogladnite, prošetajte do obližnjeg restorana, jer najbolje istarske obiteljske plaže u blizini imaju turistička mjesta u kojima možete pronaći sve što vam zatreba na odmoru.

More istarskih plaža besprijekorno je čisto, a njegova čistoća redovito se kontrolira. U Istri se more analizira na 203 plaže, a dosadašnje su analize pokazale da je na njima more visoke kakvoće, jedno od najčišćih u svijetu. Neke od istarskih plaža nagrađene su prestižnom Plavom zastavom, međunarodno priznatom oznakom za očuvanje prirode.

Ovdje možete pratiti stanje kakvoće mora u Istri.
Odaberite svoju idealnu istarsku obiteljsku plažu!

plaza umag 1. Sol Polynesia, naselje Katoro kod Umaga
Ova plaža pruža sve sadržaje koje mlada aktivna obitelj može poželjeti. Nadomak plaže nalaze se dva atraktivna otvorena bazena i prostrane travnate površine na kojima možete igrati nogomet ili badminton. Tu su i restoran i bar u kojima s obitelji uživajte u odličnoj ponudi raznih jela s roštilja.

Plaža je dijelom betonirana, a dijelom kamenita. Jedan njezin dio zaklonjen je sjenom velikih krošnji borova koje pružaju ugodnu hladovinu za roditelje dok se djeca igraju u plićaku. Iznad plaže nalaze se dječje igralište i teniski tereni.

2. Lanterna, Rabac
Lijepa šljunčana plaža s blagim ulazom u more nalazi se uz turističko naselje, a do nje ćete doći laganom šetnjom stazicama kroz slikovitu šumu koja će vas zakloniti od zraka sunca. Na plaži unajmite ležaljke i suncobrane, kao i razne rekvizite za sportove na plaži i vodi.

Za vašu sigurnost brine spasilačka služba koja motri plivače tijekom cijelog dana. Zbog uređenosti i izuzetne kakvoće mora, Lanterna je nagrađena Plavom zastavom. Poslije kupanja osvježenje pronađite u Tropic baru, gdje se na kraju dana možete zabaviti osluškujući zvukove mora ili pak možete zaplesati.

pula plaza
3. Havajsko ili Havajska plaža na poluotoku Verudela, Pula

Plažu Havajsko pronaći ćete u blizini turističkog naselja Verudela Beach, u uvali ispod hotela Park Plaza Arena.
Uživajte na šljunčanoj plaži s postepenim ulazom u more. Plaža je idealna za obitelji s malom djecom koja se mogu bezbrižno zabavljati u plićaku.
Ako ste željni adrenalinskih izazova, u blizini se nalaze visoke stijene s kojih možete skakati u azurno more.

4. Bijeca, Medulin

Zadivljujuća medulinska rivijera bogata je plažama i brojnim otočićima razasutim uz obalu. Najpoznatija plaža u Medulinu je pješčana plaža Bijeca, duga više od kilometra. Ulaz u more izuzetno je blag pa je plaža prikladna za djecu i ljude treće životne dobi. Mlade će privući igra odbojke u plićaku.

Na Bijeci unajmite ležaljke i suncobrane te se opustite dok se djeca zaigrano spuštaju niz obližnji akvagan. Kada se nauživate sunca, iznad plaže pronađite mjesto za svoju obitelj u ugodnoj sjeni stabala.
Bijeca je doista plaža na kojoj bezbrižno možete provesti čitav dan. Zatrebate li išta, u blizini je Medulin s bogatom ponudom raznovrsnih restorana, trgovina i barova.

5. Girandella, Rabac
Girandella je predivna šljunčana plaža sa stjenovitim i betoniranim dijelovima, koja je zbog svoje uređenosti i čistoće mora zaslužila Plavu zastavu.

Na plaži unajmite ležaljke, provozajte se pedalinom po kristalno čistom moru ili odaberite skijanje na vodi. Po uređenom šetalištu uz more vozite bicikl ili se jednostavno opustite uz ugodnu šetnju oplemenjenu mirisima borova i mora.

Na Girandelli uživajte u ljetnim radostima tijekom cijelog dana jer se u blizini nalaze brojni restorani, barovi i trgovine te poznati ronilački centar.

plaza porec

Prikaži