ISTRA INFO COVID-19 X  

Zabava i tematski parkovi

Doživljaj Motovuna


Motovun, prepoznatljivi čuvar istarskih brežuljaka, siguran je unutar svojih povijesnih bedema.

Bedemi koji su stoljećima branili grad i stanovnike njegov su ponos i dika. Zidine koje opasuju Motovun najočuvaniji su fortifikacijski sustav u Istri i danas su dio jedinstvene šetnice sa zadivljujućim pogledom na zelene pejzaže i spokojnu rijeku Mirnu koja protiče podno Motovuna.

No, Motovun nisu samo zidine, ovdje ćete upoznati uske uspone i brojna stepeništa, maestralne crkve, gradsku ložu i monumentalne kule, jednu od kojih je i sam div Veli Jože dobrano prodrmao. Neobičan je to gradić koji će začarati svakoga tko zakorači njegovim kamenitim ulicama.

Da bi očuvali njegovo naslijeđe i posjetitelje pobliže upoznali s dijelom znamenitosti te istovremeno pomnom brigom, restauracijom i konzervacijom spriječili njihovo propadanje i uništavanje, pozivamo vas u plaćeni obilazak ovog srednjovjekovnog gradića pod nazivom Doživljaj Motovuna. I ne brinite, vrata Motovuna uvijek su svima širom otvorena, a kroz Doživljaj Motovuna pomoći ćete ovom drevnom gradiću da tako i nadalje ostanu...


Ulaznica uključuje:
obilazak motovunskih zidina s foto-punktom i dva dvogleda, razgled crkve sv. Stjepana, umjetničke galerije Pet kula, gradske lože i srednjovjekovne kule poznate kao Nova vrata.

Sva sredstva prikupljena projektom namijenjena su održavanju motovunske baštine i obogaćivanju ponude novim sadržajima kako bi svaki budući dolazak posjetiteljima pružio ponešto drugačiji doživljaj.

Obilazak zidina:
01.06. - 31.10.2021: 10:00 - 18:00

Prodaja ulaznica:
Trg Andrea Antico 1 (info punkt) i Mure 11 (trgovina Aura)

Cijene:
Pojedinačni posjetitelji: 25 kn
Organizirane grupe (po osobi): 20 kn
Djeca (7 - 17 godina): 10 kn
Studenti, učenici i umirovljenici iz RH (grupe): 15 kn
Osobe s posebnim potrebama i djeca (do 7 godina): besplatno
» Cjenik

Info:
Općina Motovun
www.motovun.hr
zidine-walls@motovun.hr
+385 (0)91 268 1616

Doživljaj Motovuna
Doživljaj Motovuna
Doživljaj Motovuna
Doživljaj Motovuna
Doživljaj Motovuna
Prikaži