Zdravlje i ljepota

Opuštajući vikend odmor na poluotoku

Odlučite li svoj slobodni vikend provesti u Istri, sigurno nećete pogriješiti! Taj mali poluotok s bogatom povijesti i vrhunskom gastronomijom pruža savršen bijeg od svakodnevnog života i izvrsno je vikend odredište, bez obzira na godišnje doba.

bike novigradOno što će vas sigurno ostaviti bez daha su starogradske jezgre istarskih gradova, bili oni smješteni uz more ili na pitoresknim brežuljcima u srcu zelene Istre. Istražite kaštele i fortifikacije čija će vas povijest odvesti u davni i zaboravljeni svijet.
Zavirite u istarske crkvice i uživajte u živopisnom imaginariju srednjovjekovnih freski i svijetu čudesne glagoljice.

Ako ste više zainteresirani za prirodne ljepote sjednite na bicikl ili obucite najdraže tenisice i prepustite se prirodi. Biciklističke i trail staze Istre su jednostavno prekrasne u svako doba godine.

Nakon što ste završili s vožnjom ili trčanjem vjerujemo da ste umorni i iscrpljeni, stoga vam savjetujemo opuštanje!

Najbolje što možemo učiniti za sebe tijekom slobodnog vikenda je opustiti se i uživati u wellness centru, plivanju u bazenu s morskom vodom, opuštanju u sauni ili aroma masaži. Napunite baterije novom energijom i dobrim raspoloženjem!

belajNakon aktivno provedenog dana sigurni smo da ste ogladnili, a tradicionalna istarska kuhinja fantastična je u bilo koje doba godine. Delicije ovog kraja nagrada su za svačije nepce nakon cjelodnevnog istraživanja Istre.

Istarska kuhinja temelji se na zdravim plodovima bogate zemlje, a jela su spravljena na maslinovu ulju te začinjena aromatičnim biljem. Kuhinja je to s malo sastojaka, ali spravljena s mnogo ljubavi, što ćete sigurno osjetiti!

Kroz cijeli poluotok protežu se poznate vinske ceste s brojnim vinarima gdje možete pronaći različite sorte vina, i naravno počastiti s nekoliko gutljaja.

Prikaži