Zdravlje i ljepota

Ugasite smartphone i uživajte!

Potražite bezvremenske ljepote koje od vaših osjetila traže potpunu predanost. Oslobodite se stresa u Istri.

uliceUlice malih gradića, stoljetne šume, antičko kazalište, impozantna bazilika i vrh planine jedinstvena su mjesta za bijeg od svakodnevice.
Odaberite jedno od njih, zaboravite na sve i posvetite se sami sebi.

Kula svetog Martina, Buje
Nekadašnja strateški važna kula danas služi kao galerija. Pogledajte izložbu, bacite pogled s kule, a zatim se izgubite u ljupkim uličicama Buja.

Zakoračite zatim izvan grada, slijedeći neku od vinskih cesta u potrazi za vrhunskim vinom i domaćom hranom. Noć dočekajte u tradicionalnoj konobi.

kontijaŠuma Kontija
U blizini Limskog kanala, gdje je svoj mir našao i svetac pustinjak Romuald, raste bujna šuma čije će vam staze ponuditi odmor od užurbane svakodnevice. Bogata je biljnim i životinjskim vrstama, a u Kontiji se posebno ističe šuma bijelog graba stara gotovo 150 godina.

Malo rimsko kazalište, Pula
Antička Pula bila je puna kulturnih zbivanja, a imala je čak dva kazališta. Malo rimsko kazalište moglo je primiti čak pet tisuća gledatelja. Danas su polukružne kamene klupe prazne. Uživajte u tišini napuštenog kazališta i pokušajte zamisliti kako su predstave izgledale prije dvije tisuće godina.

bazilika
Eufrazijeva bazilika, Poreč

Jedan od najpoznatijih kulturnih spomenika Istre, poznat po svojim živopisnim mozaicima, kao da predstavlja svemir u malom.
Odmorite se u tišini velike bazilike i u miru razmislite o najvažnijim stvarima u vašem životu.

Učka
Popnite se na Vojak, vrh planine Učke visok 1394 metra. Naslonite se na kulu na njegovom vrhu i uživajte u suncu koje vas grije.
Pogled pred vama je veličanstven. Ispraznite svoj um od suvišnih misli i uživajte u trenutku.

Prikaži