Zdravlje i ljepota

Za odmor duha i tijela

I stari su Rimljani znali zašto je Istra idealno mjesto za uživanje, odmor, relaksaciju i hedonizam.

wellness1Tome svjedoče nalazišta brojnih termi širom istarskog poluotoka, od javnih u Puli i u Nezakciju pokraj Pule, do onih privatnih u rezidencijalnim vilama čiji su ostaci pronađeni u uvali Verige na otočju Brijuni, u Valbandonu i Barbarigi, zaljevu Katoro kraj Umaga i u Červar-Poratu kraj Poreča. U njima su se družili, jeli, sklapali poslove pa čak i dogovarali ratne akcije. No, one su ponajprije služile za dnevnu okrjepu duha i tijela.

I danas se u Istri njeguje ta rimska tradicija koja spaja hedonizam sa zdravljem kroz blagodati ovog podneblja - ugodnu klimu i morski zrak, odličnu kuhinju i vrhunska vina, djevičanska maslinova ulja, uz mediteranske mirise aromatičnog bilja - lavande, ružmarina i lovora, i naravno, Jadranskog mora ...

wellness2Gosti koji žele uživati u odmoru duha i tijela u kupeljima, masažama i raznim tretmanima, na raspolaganju imaju šarmantne wellness centre koji posluju u okviru malih boutique hotela diljem Istre, posebice u njenoj unutrašnjosti. Želite li pak uživati u wellnessu kraj mora, ali i brojnim sadržajima primorskih destinacija poput Umaga, Novigrada, Poreča, Rovinja, Pule i Rapca, njihovi ponajbolji hoteli raspolažu s nizom vrhunskih wellness oaza.

Upravo se u njima sva ljepota istarskog poluotoka i njegova izvrsna ponuda restorana i vinarija, lokalnih proizvoda i ekstra djevičanskih maslinovih ulja, odlično sljubljuju s programima koji pogoduju vašem zdravlju, ljepoti i vitalnosti.

Prikaži