Zelena Istra

Top 5 inspirativnih vidikovaca u Istri

Istra kao poluotok nudi pregršt mogućnosti za boravak u prirodi te istraživanje novih lokacija od kojih se pruža predivan pogled na pitoreskne pejzaže.

Boravak u prirodi blagotvorno utječe na zdravlje, a uživanje u romantičnim pejzažima djeluje pozitivno na vaše raspoloženje, stoga donosimo top 5 inspirativnih vidikovaca Istre.

oprtalj1. Vidikovac 'Casanova' u Vrsaru
Vrsar je jedan od onih gradića na zapadnoj obali Istre koji svojom autentičnom ljepotom davnih vremena ostavlja bez daha. Vidikovac 'Casanova' koji nosi naziv najpoznatijeg svjetskog ljubavnika te s kojeg puca predivan pogled na vrsarsko pristanište, marinu te otok Sveti Juraj predstavlja jedno od najinspirativnijih mjesta za zaljubljene parove, ali i one koji to nisu.

2. Predivan pogled iz Oprtlja
Ako se zaputite u sjeverozapadnu Istru, nemojte propustiti posjet malom slikovitom gradiću Oprtlju koji se nalazi na visokom brežuljku (378 metara nadmorske visine) u blizini Motovuna i Livada. Iz Oprtlja se pruža impresivan pogled na šume, vinograde i maslinike te ostale poljoprivredne kulture tipične za ovaj kraj koji izrazito podsjeća na Toskanu, stoga ne čudi da Istru vrlo često uspoređuju s tom talijanskom regijom.

pula
3. Sveta stijena na Verudeli u Puli

Na južnom dijelu Istre postoji velik broj vidikovaca koji omogućavaju uživanje u predivnom pogledu na morsku pučinu i opuštanje uz zvukove valova. Jedan od najdostupnijih šetačima je Sveta stijena koja se nalazi u gradskom predjelu Pule, Verudeli.

Sveta stijena je dobila ime prema legendi koja kaže da se na ovome mjestu nalazila crkvica koja je uništena usred oluje, a mjesto je idealno za uživanje u nezaboravnim zalascima sunca udvoje.

4. ´Vidikovac Plomin´
Istočna obala Istre krije mnoštvo prirodnih ljepota. Vozeći se obalnom cestom zastanite na 'Vidikovcu Plomin' te uživajte u prekrasnom pogledu na Kvarnerski zaljev okruženi cvijećem, mirisima koji će ispuniti jedinistveni doživljaj, dok je pogled prema velikom plavetnilu zaista neprocjenjiv.

butoniga
5. Maleni istarski gradić Vrh

Naš peti prijedlog za inspirativne vidikovce zaista je nešto posebno, a to je maleni istarski gradić Vrh, sjeverno od jezera Butoniga.

Očaravajući pogled koji se pruža na više od 130 gradova, gradića i sela istarskog poluotoka doživjet ćete ako se popnete na vrh zvonika crkve ovog gradića. Skriveni biser u srcu Istre vrijedi posjetiti!

Prikaži