Zelena Istra

Blagodati ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Jeste li znali da su stari Rimljani istarsko maslinovo ulje izvozili diljem cijelog carstva? Ono je jednostavno jedinstveno!

maslinovo ulje
Obogaćuje ljudsku prehranu, lijek je za razne bolesti, koristi se za njegu tijela, kažu da je afrodizijak i zaštitni je znak Mediterana, a time i Istre.

1. Maslinovo ulje kao hrana

Bez njega se ne može zamisliti mediteranska kuhinja, jedna od najzdravijih na svijetu. Jeste li probali vrhunska istarska ekstra djevičanska maslinova ulja za vrijeme boravka u Istri?

Ako jeste tada ste ga sigurno kupili i koristite ga u vašoj kuhinji. A ako niste, imate našu preporuku.

ulje ljepota2. Maslinovo ulje kao lijek
Jeste li znali da je maslinovo ulje jedno je od najzdravijih ulja? Kao lijek, maslinovo ulje djeluje kao prevencija protiv mnogih bolesti i upala. Tko danas nema visoki krvni tlak ili probleme s probavnim sustavom s obzirom na način života? Sigurno ste primjetili da se ponekad ne možete sjetiti nekog podatka? Konzumirajte 1-2 žlice maslinovog ulja na dan i vaš će um biti uvijek bistar!

3. Maslinovo ulje za ljepotu
Jeste li znali da se već od antičkih dana smatralo da maslinovo ulje pridonosi mladolikom izgledu kože? Maslinovo ulje ujedno potiče mršavljenje!
A tek brojne maske i kreme koje služe za jačanje noktiju i kose. Priznajte, sad želite biti kao Kleopatra koja se kupala u maslinovom ulju.
» U wellness hotelima regenerirajte svoje tijelo, um i duh na putovanju k savršenom zdravlju.

maslinovo ulje4. Maslinovo ulje kao afrodizijak
Zašto ne? Uz tartufe kojih u Istri ne manjka preporučamo i zlatne kapi maslinovog ulja. Prema narodnom vjerovanju maslinovom ulju se pripisuju i afrodizijačka svojstva jer se smatra da daje snagu i živahnost ljubavnim partnerima.

5. Zaštitni znak Mediterana i Istre
Jeste li imali priliku posjetiti Nacionalni park Brijuni? Tamo se nalazi jedno je od najstarijih stabala masline na Mediteranu koje ima oko 1600 godina. Maslinovo ulje iz Istre bilo je sinonim za najbolje ulje još od vremena starih Grka i Rimljana, takve kakvoće s kojom su se sva druga ulja uspoređivala.

Ulja s područja Istre su iz godine u godinu sve kvalitetnija, a broj istarskih maslinara u jedinom svjetskom vodiču ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei sve je veći.

Prikaži