Istarska kuhinja

Meso istarskog goveda - vrhunska delicija

Meso autohtonog goveda sjajna je zvijezda istarskog gourmeta. 


Spravljena na starinske ili moderne načine, ta je plemenita namirnica u posljednjih desetak godina stekla renome među ljubiteljima dobrog jela i pića te ušla u ponudu kvalitetnih restorana, konoba i agroturizama diljem Istre. Iz dana u dan, vrhunski chefovi daju joj novi gastronomski zamah, puštajući mašti na volju i surađujući u kreiranju novih recepata, ne zapostavljajući pritom ni naslijeđe tradicijskog kulinarstva.

Meso autohtonog goveda sljubljuje se s domaćim tjesteninama, služi kao punjenje za raviole, izrađuje se u ukusne paštete, kombinira s domaćom rukolom i samoniklim aromatičnim biljem. O njegovoj se pripremi uči na radionicama i susretima kuhara, jer riječ je o mesu izvanredne kvalitete i velikih potencijala.

Objektima što nude ovu deliciju dodijeljuje se posebna oznaka – ona ne jamči samo izvornost podrijetla mesa, već i da ga spravljaju kuhari koji su prošli edukaciju o optimalnim načinima njegove pripreme. Prepustite se njihovom znalačkom vodstvu i otkrijte neslućena bogatstva specijaliteta na bazi autohtonog istarskog goveda.

Ugostiteljski objekti (restorani, konobe i agroturizmi) koji nude jela pripravljena od mesa istarskog goveda nose pločicu s likom boškarina kao jamstvo izvornosti.

Plodovi mora

Jela Zelene Istre

Jela Plave Istre

Samoniklo bilje i šparoge

Istarska maneštra

Prikaži