ISTRA INFO COVID-19 X  

Gourmet

Top 5 pića iz Istre koja će vas ugrijati

Posjećujete li Istru u zimskim mjesecima, a niste ljubitelj hladnoća, učinite svoj odmor ugodnim i opuštajućim. Saznajte više o tradicionalnim, kao i modernim pićima koje će vas upoznati s aromatičnom i mirisnom stranom istarskog poluotoka.

drinks
Isprobajte žensko piće iz Istre

Ljubavna veza između rakije i terana rezultirala je teraninom, autentičnim likerom iz Istre koji će vas osvojiti mirisom, koliko i okusom.
Teranino se tradicionalno degustira kao aperitiv, i to najviše kod ženske populacije.

Piće rodom iz najmanjeg grada na svijetu
Tradicionalno alkoholno piće iz Istre od domaće komovice (lozovače) bijele imele i četiri vrste trava nosi ime Biska. U Istri možete posjetiti i grad Biske, Hum, koji je ujedno i najmanji grad na svijetu.
Osim po Biski, gradić je prepoznat i po glagoljici, zbog čega je itekako vrijedan posjeta.

drinks gin
Zagrijte se na jednom od advenata u Istri s ovim pićem

Gin se udomaćio u Istri, i to najviše za vrijeme blagdana. Na mnogim adventima u Istri možete kušati kuhani gin, koji će vas „zagrliti“ i učiniti blagdane toplijim.

Iako nije tradicionalno piće iz Istre, vjerujemo da će vas naši gradovi i gradići u adventskom ruhu u prosincu podsjetiti da se zaista nalazite u Istri.

istarski ginOkusite mediteranske mirise Istre
Volite li aromatično bilje pretočeno u piće, vrijeme je da upoznate travaricu! Tradicionalno piće priprema se od različitih vrsta trava, među kojima su koromač, kadulja, ružmarin i ostalo mnogobrojno mediteransko bilje koje doprinosi armatičnom okusu ovog pića. I ovo piće možete degustirati kao aperitiv prije večere u većini tradicionalnih istarskih konoba.

Piće koje će vas ugrijati i zasladiti istovremeno
Kao što znate, šećer dolazi na kraju i u ovom slučaju u obliku kompota od dunja. Dunja je voće koje dozrijeva u pravom trenutku, odnosno u zimskim mjesecima kada svima odgovaraju topli, ukusni deserti prepuni aroma i mirisa.

Prikaži