Istra u svjetskim gourmet vodičima

Gault & Millau

Gault & Millau 2015

Gault Millau, popularni gastrovodič za kojeg se može reći da, poslušate li njegove savjete zasigurno nećete pogriješiti, dobio je novo izdanje za 2015. godinu.

Istarski restorani su već od 2004. godine dio prestižne obitelji Gault Millau, čije je prvo izdanje izašlo još 1965. godine kada su gastronomski vodič objavili novinari Henri Gault i Christian Millau. Gault Millau ocjenjuje visoku kuhinju, a svojom kvalitetom i opširnim informacijama odličan je savjetnik u traženju idealnog restorana, u kojoj god se zemlji zatekli, među onima opisanim u vodiču.

U austrijskom izdanju vodiča, u kojem se objavljuju restorani s područja Istre, uvršteno je njih čak 20 za 2015. godinu. Rovinjski Monte već tradicionalno dobiva najveći broj bodova u Hrvatskoj, dok je restoran Marina iz Novigrada novi član vodiča.

Potražite svoj primjerak i krenite u pohod na vrhunske istarske restorane.

17 bodova i tri kuharske kapice
Monte, Rovinj 

16 bodova i dvije kuharske kapice
Damir & Ornella, Novigrad
Stancija Meneghetti, Bale
Marina, Novigrad
Pepenero, Novigrad
Wine vault, Rovinj
Zigante, Livade 

14 bodova i jedna kuharska kapica
La Grisa, Bale
Morgan, Brtonigla
San Rocco, Brtonigla
Stari kaštel, Buje
Toklarija, Buzet
Čok, Novigrad
Batelina, Banjole
Milan, Pula
Buščina, Umag
Mare e monti, Umag 

13 bodova i jedna kuharska kapica
Sveti Nikola, Poreč
Mediterraneo, Rovinj 

12,5/20 bodova
Stari podrum, Momjan

Prikaži