Chefovi i predavači

Chef Valeria Piccini


Da Caino, Michelin**
Montemerano, Toscana
www.dacaino.com


» IGF 2019 Masterclass: Novi klasici: stara tehnika u službi modernog doba
» Show cooking: Brizle, pire od slanutka s limetom, sipa i juha od lignje
» Chef's Gala


Valeria Piccini, grand chef iz Italije, odnosno Toskane ili, točnije, iz Maremme, rođena je 1958 u gurmanskoj obitelji u kojoj su i majka i baka kuhale za svačije zadovoljstvo, a njena strast je bila postati chefom. Nakon završetka znanstvenog studija i diplome iz kemije, 1978. godine počinje kuhati u obiteljskom restoranu "Caino" u Montemeranu, srednjovjekovnom selu iz trinaestog stoljeća, u kojem živi 438 ljudi, a smatra se jednim od najljepših u Italiji.

Svekrva joj je prva učiteljica, a 1986. došao je red da ona preuzme odgovornost u kuhinji. Godišnja doba s pratećim bojama, mirisima, okusima, oblicima i teksturama potiču je na stvaranje jela neposredne, prepoznatljive kuhinje, s jakim okusima koji pričaju o tradiciji i njenom teritoriju, Maremmi, koju često definira "njihovim rajem".

Iza svakog recepta stoji studija, istraživanje i bogatstvo okusa koji stol u Cainu čine nezaboravnim iskustvom. Početkom 1990-ih počela su stizati prva priznanja u talijanskim vodičima o hrani i vinu.

Nakon 1991. godine dolazi prva Michelinova zvjezdica koja obilježava važan datum. Godine 1998. pridružuje se Mladim ugostiteljima Europe (JRE). Napredak je ostvaren s dolaskom druge Michelinove zvjezdice, kojom potvrđuje 16 godina djelovanja među najboljim talijanskim chefovima.

U prestižni lanac Relais & Chateaux priključuje se 2005. Konzultacije u restoranima slijede jedna za drugom tijekom godina, a trenutno je suradnja sa St. Regisom iz Firenze rezultirala otvaranjem Winter Garden by Caino na radost i veselje međunarodne publike.

"By Caino" nagrađen je prvom Michelinovom zvjezdicom 2015. godine.

Valeria Piccini:
Od 1. rujna 2019., prozvala se SHEFOM.
Sa svojim timom razvija inovativnu, laganu i modernu kuhinju. Kuhinja koja poštuje teritorij i godišnja doba. Kroz svaku uslugu koju nude provlače se 8 stoljeća povijesti. Polazeći od tradicije trinaestog stoljeća, poslužuju jela po ukusu dvadeset prvog stoljeća.

Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Chef Valeria Piccini
Prikaži