ISTRA INFO COVID-19 X  

Chefovi i predavači

Chef Enrico Bartolini


www.enricobartolini.net

MUDEC, Milano, Michelin**
Glam di Bartolini, Venezia, Michelin*
Casual, Bergamo Alta, Michelin*
La Trattoria Enrico Bartolini, Castiglione della Pescaia, Michelin*
Locanda del Sant’Uffizio, Monferrato, Michelin*
Poggio Rosso, Borgo San Felice, Michelin*

 

» IGF 2019 Masterclass: Moja suvremena talijanska kuhinja

» Chefs' Gala

Enrico Bartolini iz Pescie (PT), rođen 1979., diplomu je stekao pri Stručnom hotelijerskom institutu F. Martini di Montecatini Terme. Osoba je koja se neprestano razvija i raste u poslovnom i osobnom smislu, a postiže izvrsne uspjehe i slavu u svijetu vrhunske kuhinje.

Intuicija, kreativnost, ozbiljnost, ambicioznost i poduzetnička znatiželja, te prije svega strast i ljubav prema poslu doveli su Enrica do toga da se tijekom svoje edukacije posebno ističe: prvo u inozemstvu, u kuhinjama Paola Petrinija u Parizu i Marka Pagea u Londonu, a kasnije i u Italiji, pod vodstvom Massimilijana Alajmoa i vodeći restoran Le Robinie u Oltrepò Paveseu, gdje s 29 godina osvaja svoju prvu Michelinovu zvjezdicu.

Enrico 2010. godine počinje voditi prestižni restoran Devero i restoran Dodici24 Quick u sklopu hotela Devero u Cavenago di Brianzi (nekoliko minuta od Milana) gdje osvaja drugu Michelinovu zvjezdicu, dok mu vodič Guida dell'Espresso dodjeljuje tri kapice, a Gambero Rosso tri vilice.

U travnju 2016. Enrico seli u Milano i otvara restoran Enrico Bartolini na trećem katu MUDEC-a (Muzeja kultura), vodeći i bar-bistro. Istovremeno otvara restoran Casual u starom dijelu Bergama, Città Alta, te preuzima upravljanje restoranom L'Andana, ekskluzivnim resortom u Castiglione della Pescaia, u srcu Maremme, vodeći restorane La Villa i konobu Trattoria Toscana, koja je tako preimenovana u konobu Trattoria Enrico Bartolini. U rujnu stiže u Veneciju i oživljava restoran Glam, novu i ekskluzivnu gurmansku destinaciju na venecijanskoj gastronomskoj sceni.

U studenom iste godine Enrico Bartolini osvaja talijansku gastronomsku scenu, a Michelin mu dodjeljuje čak četiri zvjezdice: dvije u Milanu, jednu u Bergamu i jednu u Castiglione della Pescaia.

Vrlo značajno priznanje koje dobiva na težini ako uzmemo u obzir da su tri nagrađena restorana otvorena gotovo istovremeno.

U studenom 2017. godine osvaja Michelinovu zvjezdicu i s restoranom Glam, a u studenom 2018. jednu zvjezdicu u Asti. Tako Enrico Bartolini postaje talijanski kuhar ovjenčan najvećim brojem zvjezdica.

 

» Enrico Bartolini: L’amore per la vita è anche voglia di mangiarla [pdf] 

 

Prikaži