Festival samoniklog bilja

U proljeće, kada priroda postaje čarobni vrt u kojem ubiremo hranu, ali i lijekove, Kršan postaje središte biljnog svijeta kao domaćin Festivala samoniklog bilja.

Predavanja, radionice, outdoor aktivnosti i brojni izlagači 

Kroz zanimljiva predavanja i radionice posjetitelji imaju priliku upoznati se s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i fitoterapiji. Različiti edukativni i stručni programi pružaju nova saznanja o kulinarskoj upotrebi jestivog samoniklog bilja, njegovoj hranjivoj vrijednosti i ljekovitim svojstvima, a djelić svega prenijet će se i na prigodan gastronomski stol s pravim istarskim delicijama, sve uz domaće vino i glazbene sadržaje.

Ljubitelji pješačenja, posebice oni željni pronalaženja i upoznavanja samoniklog bilja, u pratnji vodiča mogu krenuti put obližnje Plominske gore i Sisola. 

Nordijsko hodanje starta u nedjelju 10 sati na Pristavu, a labinski Crveni križ podučit će vas osnovnim postupcima prve pomoći.

U festivalskom šatoru predstavit će se preko 40 izlagača iz cijele Hrvatske – s ponudom prirodne kozmetike, zdrave hrane i ekoloških proizvoda do zdravog voća i sokova te ukusnih namaza, ali, prije svega, dobrih vibracija!

Rekreativna biciklijada Kršan Spring Bike Tour zakazana je za subotu, 7. svibnja, sa startom u 10 sati ispred Kaštela, okupljanje i prijave sudionika počet će u 9:30 sati.

»» Kršan Spring Bike Tour 
»» Detaljan program festivala FSB 2022

 

Prikaži