Wine & walk by the sea

Tenisice na noge i čin– čin! Vrijeme je za peti Wine & Walk by the sea!

Početak jeseni u Istri nezamisliv je bez ove jedinstvene šetnje uz more s vinskom čašom. Zato vas sada pozivamo da ponovo s nama slavite hvaljena novigradska vina i istarsku gastronomiju šećući zelenim krajolikom uz more, s pogledom na šarmantni centar Novigrada.

Pozovite prijatelje, obitelj ili povedite partnera na cjelodnevno druženje u prirodi koje spaja rekreativnu šetnju i uživanje u lokalnoj eno-gastronomskoj priči Novigrada, koji u ovo doba godine pokazuje najljepšu i najizdašniju prirodu sjeverozapadne Istre, u jesenskim bojama i s najboljim plodovima vinograda.
10 km duga ruta Wine & Walk by the sea ima 7 okrijepnih stanica, a na svakoj vas očekuju novi okusi i doživljaji. Na tim wine & food punktovima kušate najbolja vina novigradskih vinara koja se odlično sljubljuju s lokalnim morskim i mesnim specijalitetima ovdašnjih restorana. Upoznat ćete ljubav prema kapljici vinara Morena Ivančića, vinarije Ghira, zatim Pervino, Leonardo Palčić i vina Demark te Degrassi i Veralda.

Ova vinska šetnja kreće u jutarnjim satima od atrija benediktinskog samostana u Dajli gdje se sudionici prijavljuju, preuzimaju degustacijsku čašu i bonove, mapu staze i sve potrebne upute. Prvi dio vinske avanture vodi vas kroz vinograde, maslinike i druge atraktivne lokacije do najsjevernijeg naselja Dajla, a zatim se nastavlja stazom koja do idućih degustacijskih stanica prolazi uz more, pružajući vam prekrasan pogled na grad, vraćajući vas prema polaznoj lokaciji, sa zadnjom stanicom u atriju benediktinskog samostana u Dajli, gdje će biti organizirano i završno slavlje za sve sudionike.

Više informacija

O eventu:

Sport i gastronomija

Lokacija:

  • Atrij benediktinskog samostana / Dajla (Novigrad-Cittanova)

Datumi:

  • 14.10.23

Kontakt:

  • TZ Novigrad-Cittanova

Stranica:

Prikaži