Alpen Adria Swim Cup

U novigradskom će se zaljevu održati drugo izdanje Alpen Adria Swim Cupa, kupa u plivanju na otvorenim vodama koji je pokrenut 2019. godine. Ovo će biti drugo izdanje kupa u Istri, a sigurni smo da će se istaknuti kao jedna od glavnih plivačkih manifestacija na otvorenim vodama.

Novigrad je zadnja etapa Alpen Adria Swim Cupa u 2022. kao grad koji nudi izvanredne uvjete za takvu vrstu natjecanja. Naime, ovaj ribarski gradić na zapadnoj obali Istre ne očarava samo svojim prekrasnim uvalama, već i savršenim uvjetima za plivanje na otvorenim vodama. Zahvaljujući njegovom zaštićenom položaju, plivači se mogu veseliti mirnom moru i ugodnim proljetnim temperaturama u čudesnom mediteranskom okruženju.

Sudionicima je na izbor šest staza različitih duljina: staze na 10.000 m i 5.000 m vode ukrug oko lagune sve do povijesne jezgre Novigrada. Plivači se okreću kod plaže Waikiki. Na istoj se dionici odvijaju i natjecanja na 3.400 m i 1.700 m kod kojih se pliva u trokut. Manje ambiciozni plivači mogu sudjelovati u kategoriji „svi plivaju“ na stazi duljine 500 m, dok je za one mlađe organizirana dječja utrka na 300 m. Cilj je događanja okupiti velike i male, profesionalce i rekreativce.

Sva se natjecanja odvijaju u novigradskom zaljevu. Start i cilj su na plaži Sirena podno hotela Aminess Maestral.

Informacije, rezervacije na: www.alpenadriaswimcup.at

Prikaži