Draga nam je zima dok kapuza ima!
Kad se u zimsko doba u vrijeme šetnje temperatura spusti bliže nuli vrijeme je da se zaleđeni nosovi zacrvene i ruke odlede, a gdje ćete ćete to bolje postići nego u konobi uz ognjište i uz - domaći/istarski kupus!
Kao prilog ili samostalno, kiseli i posebno ukusan uz suhomesnata jela, kupus će zadovoljiti i najistančanija nepca te utopliti i one najsmrznutije. Stoga požurite u obližnju konobu, restoran ili seosko domaćinstvo gdje vas čekaju najfinije kupusne poslastice!
U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje):
Jota sa suhim svinjskim mesom | Klobasice, restani krumpir i kuhani kiseli kapuz | Domaći kolač
Konoba Bani (Bani, Pazin):
Goveđa juha s domaćim rezancima | Kobasice, ombolo, kuhani kapuz i kuhani krumpir | Njoki s marmeladom
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan):
Gratinirani kapuz s kobasicom, pancetom i čvarcima | Ombolo s dvoličnim kapuzom | Desert iznenađenja
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi):
Brusketa sa zapeštom, kapuzom, pancetom i čvarcima | Mlade kobasice u vinu s kiselim kapuzom i fažolom po starinski | Štrudel od jabuka
Konoba Marino (Gračišće):
Aperitiv dobrodošlice | Jota | Kobasice i ombolo s kiselim kapuzom | Domaći kolač
Restaurant & pizzeria Tinjanski vijulin (Tinjan):
Vitamin juha | Istarska zima na kušinu | Rožata sa šafranom
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč):
Aperitiv dobrodošlice | Istarski pijat | špaleta, ombolo, kobasice, kiseli kapuz i palenta | štrudla