Astro party Lunasa

Sve koji vole astronomiju, mistiku i mitologiju pozivamo u Novigrad na vrhuncu ljetne sezone kada se u gradu održava jedinstveni astro-party pod nazivom Lunasa.

Ova se proslava zasniva na jednom običaju stare keltske kulture koja je 1. kolovoza nazivala Lunasa (Lughnasad)i slavila kao prvi dan ljeta.
Festivalske večeri bogate su zabavnim i edukativnim događanjima. Posjetitelji mogu motriti nebo uz stručno vodstvo astronoma i znalaca ili poslušati zanimljiva predavanja, a u programu su i predstave i performansi, glazbeni nastupi i drugi prigodni sadržaji.

Uz ugašenu javnu rasvjetu i uz zvuke ambijentalne, new age i etno glazbe, Lunasa zaodijeva staru jezgru Novigrada u posve novo ruho. Poseban dojam na svakog posjetitelja zasigurno će ostaviti i impozantna video projekcija na gradski zvonik.

Čarobna atmosfera Lunase priziva davne svjetove, vile i vilenjake iz vjerovanja starih Kelta, priče i mitove koji su usmenom predajom stigli do današnjih dana, ali i približava svijet astronomije te otkriva mnoge tajne svemira koji nas okružuje.

 

Prikaži