Europsko prvenstvo u mažoret sportu

Novigrad će drugi put biti domaćin Europskog prvenstva u mažoret sportu koje će se od 21. do 24. lipnja održati u gradskoj sportskoj dvorani. U atraktivnim izvedbama najboljih mažoretkinja Europe moći će uživati domaćini i gosti grada. U programu je i defile ulicama starogradske jezgre.

Na tisuće nadarenih djevojaka iz više europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku, tijekom natjecanja izvest će oko 600 koreografija, a svakog dana natjecanja bit će i do 140 izvedbi.
Mažoretkinje se natječu u četiri dobna razreda u kategorijama solo, duo/trio, mini i velike formacije te defile, a u svojim izvedbama koriste rekvizite kao što su štap, pom pom, betonflag, zastave, čak dva ili tri različita rekvizita te scensku kulisu u plesu. O njihovoj vještini, preciznosti i izuzetnosti sudit će licencirani suci IFMS-a iz svih nacionalnih saveza.

Defile međunarodnih mažoret timova koji sudjeluju u natjecanju održat će se 23. lipnja u večernjim satima pa stoga pozivamo Novigrađane i goste grada da u to vrijeme svakako budu u 8 sati navečer u centru Novigrada.

Lokacija:

  • Sportska dvorana Novigrad / Novigrad-Cittanova

Datumi:

  • 21.06. - 24.06.23

Kontakt:

  • TZ Novigrad-Cittanova

Stranica:

Prikaži