Cittanova Blues Festival

Novigrad se krajem lipnja pretvara u blues grad, a uz svjetske izvođače iz SAD-a, Velike Britanije, Italije i Hrvatske, donosi i bogat prateći program.
Glazbenici će vikend večeri na Velikom trgu pretvoriti u doživljaj za pamćenje, a uživanje u svim nastupima je potpuno besplatno.

27.6. Warm up party
Otvorenje izložbe fotografija Cittanova Blues 2023 // Koncert Greg Black and The Bad koncert // start 21h, Pub 9

28.6. Concerts at Piazza Grande
Sugar Blue (USA) / Bluesmobile Blues Brothers Tribute Band (IT) // start 21h, Piazza grande + Jam session at Pub 9

29.6. Concerts at Piazza Grande
King King (Scotland) / The Screaming Wheels (CRO) // start 21h, Piazza grande + Jam session Pub 9
Osim nastupa vrhunskih svjetskih i domaćih blues izvođača na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga, koncerti će se održavati i na drugim lokacijama tijekom dana. Tako ćete moći uživati u jutarnjoj kavi uz Morning Blues Coffee (10:00 - 12:00) i ranovečernjim aperitivom uz Sunset Blues (18:30 - 20:30), a poslije službenog koncertnog djela svake večeri održavati će se jam session u 9 Pub-Devetka. Oba dana bit će u ponudi izlet Cittanova Blues Train, koji će vas provesti kroz tri vinarije uz glazbenu blues pratnju.

Cittanova Blues festival okrenuo je novu stranicu glazbene povijesti grada. Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, vratilo se s novom ekipom na čelu i redefiniranim blues potpisom. Pobjednici Croatian Blues Challengea 2018. i 2019. godine, Novigrađani Denis Makin i Leo Anđelković (The Screaming Wheels) te Davor Hačić, koji su se imali prilike dokazati u meki bluesa, Memphisu, pred strogom blues publikom i pritom oduševiti, ostvarili su dugo sanjani san o blues festivalu u Novigradu o kojem će se pričati.

Prikaži