ISTRA INFO COVID-19 X  

Legends Team Cup

O natjecanju

Format turnira

Riječ je o novom uzbudljivom ekipnom natjecanju u kojem će snage odmjeriti teniske superzvijezde, ikone koje su bile rangirane među 20 najboljih tenisača na svijetu, a imaju više od 33 godine.

Legends Team Cup - ATP Champions Tour igra se na spektakularnim lokacijama diljem svijeta od kojih je prva destinacija Pula/Istra.

Legends Team Cup - ATP Champions Tour osnovala je Top 12 Groupa iz Švedske u suradnji s teniskim organizacijama ATP i ATP Champions Tour. Razvojna skupina koju vodi Legends Team Cup, a koja uključuje predstavnike ATP Champions Toura, ATP-a i vijeća igrača, odabire deset sudionika. Kapetani timova biraju svoje članove ždrijebom koji se održava 25. lipnja u Engleskoj.

U prvoj, uvodnoj godini održat će se tri eventa, a kroz tri godine organizirat će osam turnira. Posljednji turnir svake godine predstavlja veliko finale. Ukupan nagradni fond u 2022. iznosi milijun eura.

O igri i bodovanju:
Svaka pobjeda tijekom prvog dana natjecanja donosi po jedan bod, drugog dana po dva, dok pobjeda trećeg dana donosi tri boda.
Svaki turnir je zasebno natjecanje koje vodi do posljednjeg turnira u godini - velikog finala. Svaki pobjednički tim u prednatjecanju dobiva gem prednosti u mečevima u velikom finalu.


Direktor turnira: Željko Franulović

Legends Team Cup dolazi u Istru

Prikaži