ISTRA INFO COVID-19 X  

Legends Team Cup

Direktor turnira: Željko Franulović

- Upoznajte Željka Franulovića, direktora turnira -
Željko Franulović, uspješan direktor turnira Rolex Monte-Carlo Mastersa, istu će funkciju obnašati na novom svjetskom teniskom događanju Legends Team Cup - ATP Champions Tour.

Posljednjih 17 godina bio je uspješan direktor turnira Rolex Monte-Carlo Masters, a od 1. srpnja postaje i službeni direktor teniskog događanja Legends Team Cup - ATP Champions Tour.

Njegovo iskustvo kroz dugogodišnju uspješnu karijeru teniskog igrača i direktora turnira biti će od iznimne važnosti za razvoj novog i uzbudljivog projekta u svijetu tenisa. Željkova mreža kontakata sa sponzorima, igračima, medijima i upravljačkim tijelima u svijetu tenisa predstavljati će ključni faktor za sve sudionike u projektu.

Čast nam je i zadovoljstvo upoznati Vas, možete li nam reći nešto više o svojoj profesionalnoj karijeri?
Profesionalnu karijeru započeo sam kao igrač tenisa. U 70-tim i 80-tim godinama bio sam rangiran među prvih 10 igrača, imam ukupno osvojenih devet ATP turnira, uključujući titulu u Monte Carlu iz 1970. godine. Do početka 90-tih ATP je imao samo mali ured u Parizu te jačanjem važnosti igračke organizacije, bio sam angažiran za vođenje glavnog Europskog ureda u Kneževini Monako. Tijekom ATP karijere stekao sam iskustvo člana Odbora, izvršnog direktora za Europu i direktora ATP finala u Frankfurtu, Hannoveru i Lisabonu. Postao sam direktor turnira Rolex Monte-Carlo Mastersa 2005. godine.

Kakav je osjećaj biti direktor ovako prestižnog turnira?
Budući da dolazim iz teniske obitelji, moje nasljeđe i iskustvo profesionalnog teniskog igrača donijelo mi je značajnu prednost. Nadalje, tijekom teniske karijere pohađao sam i studij prava kojega sam uspješno završio te mi je ta diploma bila od koristi kada sam započinjao s vođenjem teniskog turnira. Moje akademsko i profesionalno iskustvo odlična su kombinacija i podloga za uspješno vođenje velikih turnira poput Rolex Monte-Carlo Mastersa.

Po čemu se tenis razlikuje od ostalih sportova, što ga čini zanimljivim?
Tenis je individualan i globalan sport kojega je zanimljivo pratiti, nije agresivan i općenito se igrači ponašaju vrlo uljudno. Obitelji daju prednost tenisu naspram ostalih sportova jer smatraju da je izuzetno dobar za razvoj djece i njihovog identiteta.       


O natjecanju

Legends Team Cup dolazi u Istru

Prikaži