Istra top 5

Top 5 čudesnih filmskih kulisa u Istri

Tišina - snima se! Lokacije na brdašcima i uz more, netaknuta priroda i pitoreskni pejzaži, predivni zalasci sunca... Sve su to razlozi dolaska u Istru koji ju čine savršenom lokacijom za snimanje filmova, serija i reklama.
Slažete li se s nama?

draguc
Draguć

Malo slikovito mjesto u kojem se do sada snimilo najviše filmova u Istri. Smješten na brežuljku, svojim starinskim vizurama i iznimnom ljepotom privlači redatelje i filmske ekipe.

Zbog broja filmova koji su ovdje snimljeni i filmskih zvijezda koje su šetale njegovim ulicama, zovu ga - istarski Hollywood.
Među najpoznatijima je „La Femme Musketeer“ s Michaelom Yorkom, Gérardom Depardieuom i Nastassjom Kinski, u kojoj u epizodnim ulogama glumi i niz hrvatskih glumaca.

Limski zaljev
Jedna od najljepših prirodnih atrakcija u Istri nalazi se na zapadnoj obali poluotoka između Vrsara i Rovinja.
Znate li zašto mnogi stanovnici Istre još uvijek ovaj zaljev netočno nazivaju fjordom? Film „The Long Ships" u kojem glume Richard Widmark i Sidney Poitier sniman je ovdje.
Za potrebe snimanja filma sagrađeno je naselje vikinga koje se s vremenom urušilo, ali je iz tog vremena ostao naziv Limski Fjord za ovaj zaljev. Na ulazu u Limski zaljev sniman je i film „The Vikings“ u kojemu su glavne uloge imali Kirk Douglas i Tony Curtis.

vizinada
Vižinada

Iz gradića Vižinada koji se nalazi na brežuljku što se izdiže nad dolinom rijeke Mirne, pruža se jedan od najljepših pogleda na zelenu i plavu Istru, a njegove će vas ulice sigurno očarati.

Oduševile su i ekipu filma „Kelly's Heroes“, 1970. godine kada se Vižinada pretvarala da je Francuska! Naime, tamo su snimljene sve ulične scene filma „Kelly's Heroes“ gdje su se pojavili poznati glumci: Clint Eastwood, Telly Savalas i Donald Sutherland.

Rovinj
Rovinj je pravo odredište za sve vas koji tragate za romantičnom atmosferom vremena koje je iza nas. Stoga su na lokacijama u Rovinju, koje "glume" gradiće juga Italije, snimane scene za film „Red Tails“ u produkciji Georgea Lucasa.

Nedavno ste u Rovinju mogli sresti svjetski poznate glumce koji su snimali film 'The Hitman's Wife's Bodyguard' u režiji Patricka Hughesa. Salma Hayek, Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds oduševljeni ovim pitoresknim gradom i Istrom svoje su dojmove dijelili s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama.

kamenjak
Pula i rt Kamenjak

Jeste li znali da su na rtu Kamenjak snimane scene fantastičnog akcijskog filma „Season of the Witch“ s Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi?

Upravo je scena brodoloma po vjetrovitom i hladnom vremenu snimana na impresivnim stijenama obale rta Kamenjak. Osim toga, na lokacijama u Puli, Pazinu i Svetvinčentu snimana je treća završna sezona serije „Borgia“, koja prati intrige ove poznate obitelji i borbe njenih članova za moć u renesansnoj Italiji.

Jeste li znali da je Završje osvojilo drugo mjesto u izboru za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji? Stoga, posjetite našu regiju i uživajte u njenim ljepotama, možda postanete i vi filmska zvijezda na jedan dan.

Prikaži