ISTRA INFO COVID-19 X  

Istra top 5

Top 5 glazbenih festivala u Istri

Istra je već niz godina poznata po brojnim glazbenim eventima koji se održavaju tijekom ljeta, no status Istre kao regije zabave započinje već u predsezoni i ne prestaje jer nakon zaigrane predsezone i vruće sezone, slijedi i jesen prepuna vrhunskih festivala.

Samo za vas pripremili smo popis atraktivnih glazbenih festivala i evenata na kojima ćete se, sigurni smo, nezaboravno provesti.

sea star umagSea Star festival, Umag
Priželjkujete ludo, zabavno i nezaboravno ljeto?! Čini se da nećete dugo čekati, jer se na jadranskoj obali već u svibnju priprema party svjetskih razmjera.

Vrhunska glazba, poznati organizatori i više od 70 izvođača na šest pozornica, a Wu-Tang Clan, Sven Väth, Nina Kravitz i Vojko V su samo neki od njih. Ako volite moderni zvuk i partijanje do jutra, sad znate gdje ćete biti 24. i 25. svibnja. Vidimo se u Stella Marisu!

Lighthouse Festival, Tar
Na malom ali prekrasnom porečkom poluotoku Lanterna i ove se godine sluša elektronska glazba! Pitate se što smo vam pripremili?

Na glavnoj pozornici smještenoj u sklopu Lighthouse Ville te u Zodiak clubu kao i na plaži zabavljat će vas preko dvadesetak izvođača kroz nekoliko dana. Ali ako vam to nije dovoljno da se odlučite za dolazak, sigurni smo da će vas odlični boat i pool party oduševiti!

rise up porecRise up!, Poreč
Srpanj u Poreču započinje velikim glazbenim spektaklom - Rise Up Poreč Music Festivalom! Dvodnevni glazbeni festival s prekrasnom kulisom - vizurom starog grada, pravi je ljetni party spektakl koji se ne propušta.

Na Poreč Rise Up festivalu, na platou Peškera, moći ćete poslušati imena čija glazba živi u simbiozi s ljetom, morem, suncem i kupanjem, zato s nestrpljenjem očekujemo najavu nastupa ikona svjetske glazbe. Shaggy, John Newman, Roger Sanchez, Icona Pop i Rita Ora su samo neki od njih koji su nas već zabavljali u Poreču!
Budite dio nezaboravne priče na najvećoj glazbenoj pozornici pod predivnim porečkim nebom!

Tear it up! Rockabilly Festival, Medulin
Srce vam poskoči kada čujete rock&roll, obožavate suknje i hlače visokog struka i kožne jakne? Onda ne propustite medulinsku rockabilly groznicu! Na rivi u Medulinu uz puno dobrog, starog rokenrola, oživljavaju 50-te i 60-te godine u punom jeku i sjaju. Elegantne pin-up djevojke, šarene marame i naočale, vesele haljine i puno crvenog ruža, sastavni su dio živahne rockabilly scenografije uz vintage američke automobile i uvijek voljene vespe.
Zavirite u bakin i mamin ormar i zablistajte na Tear it up festivalu!

outlook pula
Dimension & Outlook festivali, Pula
Za kraj, kad se ljetni žamor pomalo stiša, za sve ljubitelje elektronske glazbe ostavili smo dvije prave poslastice: Dimension & Outlook. Oba festivala počinju spektakularnim koncertom u pulskoj Areni nakon kojeg se sele na poluotok i tvrđavu Punta Christo.

Posjetitelji ovih spektakularnih festivala uživaju u nastupima više stotina izvođača, na niz dnevnih i noćnih pozornica, a zabave na brodovima stekle su već gotovo kultni status - što ne čudi jer svakog dana ploveći prekrasnim pulskim zaljevom i arhipelagom Nacionalnog parka Brijuni posjetitelji uživaju u jedinstvenoj atmosferi.

Sigurni smo da ste se već zaželjeli sunca i ljeta stoga dođite u Istru i pripremite se za najbolju party sezonu!!!

Prikaži