ISTRA INFO COVID-19 X  

Top news

Rovinj među 30 svjetskih destinacija u usponu

Najpoznatiji svjetski blogeri odabrali TOP destinacije za 2020. godinu!

Rovinj je prije nekoliko dana ušao na popis 30 najboljih svjetskih destinacija u usponu za 2020. godinu koje, u izboru američkog putničkog bloga Travel Lemming, predstavljaju pozitivan trend u turizmu u nadolazećem desetljeću.

Žiri sačinjen od najpoznatijih blogera iz svijeta putovanja i turizma sastavio je listu gradova i zemalja koje bi, zbog svoje ponude, prirodnih ljepota i potencijala, trebale biti na vidiku svakog putnika koji u 2020. želi iskusiti drugačija i posebna mjesta.

- Rovinj je slikovit primorski gradić koji nije samo šarmantan, već se može pohvaliti nizom zanimljivih kulturnih spomenika i arheoloških nalazišta te ukusnom lokalnom morskom hranom, stoji u obrazloženju članice žirija Kiersten Rich, poznatije pod imenom @TheBlonde Abroad, koja je u Istri boravila među prvim influencerima pristiglim u sklopu kampanje Turističke zajednice Istre #ShareIstria:

» theblondeabroad.com/istria-ultimate-gourmet-getaway
» theblondeabroad.com/top-destinations-in-istria-croatia
» theblondeabroad.com/top-6-foodie-experiences-in-istria-croatia


Opisujući Rovinj kao novu Toskanu i mediteranski gradić koji šarmom može parirati Veneciji, žiri među ostalim ističe izbor vina i gastronomsku ponudu te navodi da se u Rovinju nalazi Monte, prvi hrvatski restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom. Putnicima preporučuju da posjete Rovinj u razdoblju od travnja do studenog, a kao glavne atrakcije ističu starogradsku jezgru, crkvu svete Eufemije, gradsku luku i Balbijev luk.

Među 30 destinacija uvrštenih na popis, najboljih pet biraju čitatelji. Konačan poredak bit će objavljen 10. prosinca, a glasati se može putem linka https://travellemming.com/emerging-destinations-vote


Emerging Destination Awards
Rovinj se u ovom izboru našao uz bok gradovima poput Gothenburga u Švedskoj, Aarhusa u Danskoj, Lausanne u Švicarskoj i Colorado Springsa u SAD-u, ali i čitavim državama i regijama kao što su Estonija, Nova Škotska, Južni Laos, Cookovi otoci, Dominika, Gruzija, Ruanda, Etiopija...


Legends Team Cup: The Gladiator Edition

Ususret finalnoj večeri Legends Team Cupa

Spektakularni finale umaškog ATP turnira

Senzacionalni Alcaraz brani naslov na umaškom ATP-u

Obavezne mjere štednje vode

Glamurozna strana Istre

Plaže iskonskih užitaka

Camperlife: Nel blu dipinto di blu

Javni poziv: Potpore manifestacijama u 2022. godini

Prikaži