Arhiva 2010

CNN Traveller „kušao“ Istru!

Prestižni svjetski magazin u novom broju svojim čitateljima razotkriva poluotok antičkih ljepota obalnih gradova i slikovite unutrašnjosti koji kriju šaroliko bogatstvo istarskih delicija, a priča o Istri započinje već na naslovnici...

Prestižni svjetski magazin CNN Traveller u novom je broju svojim čitateljima, kojih je gotovo milijun u šezdesetak zemalja, predstavio Okuse Istre.

Magazin kreiran 1998. godine kao dio jednog od najprepoznatljivijih svjetskih brendova - CNN Internationala i Time Warner grupe, poznat je po otkrivanju autentičnog i originalnog, a vrhunskim je sadržajem zadobio naklonost i povjerenje čitatelja koji se najčešće potaknuti CNN Travellerom odlučuju na otkrivanje novih destinacija.

Priča o Istri započinje već na naslovnici tiskanog izdanja za studeni na kojoj je osvanuo Rovinj okupan jesenskim odsjajima zalazećeg sunca.

Rudolf Abraham, nagrađivani autor tekstova i fotografija kojeg je ljubav za putovanjima i udaljenim mjestima odvela i do Središnje Azije i Patagonije, Hrvatsku posjećuje i nekoliko puta godišnje, a već početkom iduće, pristiže u obilazak svih naših nacionalnih parkova.

U Istru je pristigao u rujnu, a čari istarskog krajolika upečatljivo se urezuju u pamćenje već pri prvom susretu. Abraham na svojem putovanju razotkriva poluotok antičkih ljepota obalnih gradova i slikovite unutrašnjosti sa srednjovjekovnim gradićima na vrhovima brežuljaka.

Uz potragu za umjetničkim djelima zidnog slikarstva u skrivenim crkvicama, kušao je istarske delicije uz ognjišta malih konoba i u vrhunskim ambijentima ponajboljih hrvatskih restorana: pršut, sir, fuže, njoke, plodove mora, divljač, Istarsku malvaziju i tartufe...

Nakon više no uspješnog „lova" na tartufe uz pomoć posebno obučenih pasa, poseban doživljaj kušanja tartufa uslijedio je uz divovsku fritaju na buzetskoj Subotini.

Začarani krug okusa Istre dovršen je kapljicom moćne biske oplemenjene tragovima meda.

Prikaži