Doživljaji

Top 5 razloga zašto posjetiti Istru

Istra može biti idealna destinacija za vas! Ako se pitate zašto, izdvojili smo pet razloga zbog kojih ćete poželjeti posjetiti naš poluotok što prije moguće. Od bogate povijesti, sportskih aktivnosti, gourmet užitaka pa sve do pitoresknih gradića, Istra ima baš sve što vam treba za savršen odmor.

Eufrazijeva Bazilika Porec
Upoznajte povijest poluotoka gdje god krenuli
Nekada su u Istri živjeli rimski carevi, srednjovjekovni vladari, predstavnici Austro- ugarske monarhije i mnogi drugi, zbog čega postoji veliki broj kulturno-povijesnih spomenika od velikog značaja.

Ako ste ljubitelj povijesne baštine, posjetite Eufrazijevu baziliku u Poreču koja je na listi kulturne baštine UNESCO-a, muzej na otvorenom - impresivnu Arenu u Puli te brojne druge lokalitete koji odišu bogatom poviješću.

Sportske aktivnosti prepune adrenalina
Volite li bicikliranje i pješačenje uz očaravajuću prirodu, vrijeme je da organizirate svoj aktivni odmor u Istri. Ako ste ljubitelj i adrenalinskih aktivnosti, istražite Istru na quadu, kayaku, ili pak isprobajte paragliding i istražite poluotok iz drugačijeg kut gledanja.

Food
Gourmet doživljaj koji će vaše nepce dugo pamtiti
Gastro ponuda u Istri očarat će vaše nepce!
Inspirirana je morem, tradicijom našeg poluotoka kao i modernim pristupom u gastronomiji, a sve važne informacije o gastro ponudi potražite u vodiču Istra gourmet.

Tartufi, istarska malvazija i teran, maslinovo ulje, tradicionalna tjestenina poput fuža i pljukanaca, samo su neki od sastojaka bez kojih je gourmet doživljaj Istre nezamisliv.

Rovinj
More i plaže učinit će vaš ljetni odmor savršenim
Od skrivenih uvala do plaža s mnoštvo atrakcija, Istra ima sve što vam je potrebno za potpuni ljetni godišnji odmor.

Na obali koja je duga 539 kilometara, možete uživati gotovo 5 mjeseci, čemu doprinosi povoljna mediteranska klima. More će vas rashladiti i pobrinuti se da se s odmora vratite puni elana za sve ponedjeljke koji su pred vama.

Pitoreskni gradići čekaju da ih posjetite
Bilo da se radi o Motovunu, Humu, Grožnjanu, Oprtlju ili nekom drugom gradiću u Istri na brdu, svaki će vas očarati svojim šarmom. Sa uspona i vrhova svakog gradića imat ćete odličan pogled na tipičan istarski pejzaž, moći ćete isprobati lokalne proizvode i uživati u čarima mirnih i pitoresknih destinacija u unutrašnjosti Istre.

Prikaži