Kultura

Top 5 nezaobilaznih postaja u sjeverozapadnoj Istri

Uvijek je dobar trenutak za vašu odluku o idućem putovanju ili kratkom vikend odmoru. Savjetujemo vam da sjeverozapadna Istra bude dio vaših planova za odmor, zato vas pozivamo da provjerite što sve možete doživjeti u ovom kutku Istre.

Savudrija GrujeSaznajte kako se zovu savudrijske dizalice
Neka prva postaja vašeg putovanja bude malo ribarsko mjesto Savudrija svima poznato po austrougarskom svjetioniku, ali to nije sve što ovo malo mjesto nudi.

Nekad davno Savudrija nije imala sigurnu luku pa su se domišljati ribari dosjetili grua, poznatih savudrijskih dizalica izrađenih od izdržljivog drveta bagrema koje su čuvale brodice od nevremena.
Danas, brodice čuva sigurna luka a grue i magičan zalazak krase čarobne fotografije s najzapadnijeg rta Hrvatske.

Istria Wine and Walk
Gastro i vinska oaza u Bujama
Buje, maleni gradić na brežuljku sjeverozapadne Istre ima bogatu povijest - još od brončanog doba. U novije je vrijeme dugo bio administrativno, ekonomsko i prometno središte, a danas je najpoznatiji po vinskoj cesti s čak 23 proizvođača vina te cesti maslinova ulja kojim ova regija obiluje.

Posjetite vinare i maslinare, degustirajte istarske plodove i ponesite dio Bujštine sa sobom. Sigurno ćete se poželjeti vratiti u ovaj piktoreskni kraj!

Hotel San RoccoNezaboravni trenuci odmora u Brtonigli
Brtonigla svojim fotogeničnim kadrovima nudi posebno iskustvo u svako doba godine, a ako se nalazite na proputovanju kroz sjeverozapadnu Istru svakako planirajte noćenje u malom Heritage Hotelu San Rocco.

Svaka soba u hotelu dizajnirana je zasebno i nudi poseban ugođaj, a luksuzan wellness okružen zelenilom je prava oaza posvećena odmoru i opuštanju.

100 milja IstreSportski spektakl u Umagu
Ljetna rezidencija rimskih plemića - Umag - idealno je mjesto za odmor, posebice ako dolazite autom. Umag obiluje vrhunskim smještajnim kapacitetima, uređenim plažama i šetnicama, a zbog brojnih sportskih događanja dobio je i nadimak „grad sporta“.

Brojna proljetna i jesenska događanja postavila su ga na kartu nezaobilaznih destinacija u pred i post sezoni - poput Trofeja grada Umaga i 100 milja Istre. Ipak, Umag je široj publici daleko najpoznatiji po 30 - godišnjoj tradiciji održavanja Plava Laguna ATP-ja u srpnju, teniskog turnira kojeg prati više od 100.000 ljudi godišnje.

Novigrad Ciboriji
Novigradska kulturna baština na svakom koraku
Uz očuvanu prirodu, čarobnu obalu i neopisivo podmorje, ovaj se kraj diči i bogatom kulturno-povijesnom baštinom. Dio nje sačuvan je u malim muzejima koje svakako vrijedi posjetiti.

U Lapidariumu se nalazi jedna od najvažnijih zbirki kamenih spomenika, a i sam objekt muzeja suvremenoga dizajna vrlo je zanimljivo djelo moderne arhitekture.
Posjetite gradiće u sjeverozapadnoj Istri i osjetite dobrodošlicu na svakom kutku!

Prikaži