Kultura

Doživljaji zbog kojih morate posjetiti Pulu

Pula je oduvijek bila zanimljiva posjetiteljima, bilo da istražuju njene ulice staroga grada obavijene velom tajni ili prekrasnu razvedenu obalu prepunu uvala, otočića, hridi i grebena.

Pula Arena
Pula
nudi za svakoga ponešto, za ljubitelje kulture i povijesti mnoštvo spomenika rimske, srednjovjekovne i austro-ugarske baštine, a za ljubitelje prirode pregršt mogućnosti za šetnje, trčanje ili bicikliranje kao i za bavljenje morskim aktivnostima. Na vama je da izaberete!

Posjetite Arenu i uživajte u gladijatorskim borbama
Ako ste bili u Puli, a niste posjetiti Arenu, ljepoticu antičkog graditeljstva, imat ćete osjećaj kao da se posjet gradu nije dogodio.

Uronite u uzbudljivi svijet rimskih borbi te uživajte u spektaklu u kojem kostimirani gladijatori zajedno s ostalim glumcima izvode inscenaciju povijesnih gladijatorskih borbi, a u kojima možete i sami sudjelovati!

Napravite selfi s Joyceom!
Znate li da je slavni pisac James Joyce boravio u Puli početkom 20. stoljeća, zajedno sa svojom suprugom, a u zgradi na trgu Portarata predavao engleski jezik? Njemu u čast podignuta je skulptura u kafiću nazvanom po romanu Uliks pa posjetitelji ovdje mogu popiti omiljeno piće u društvu s Joyceom. Trenutak Za uspomenu s putovanja, trenutak ovjekovječite selfijem na jednom od najljepših pulskih trgova. Ne zaboravite pridodati hashtag#visitistria!

Pula Havajsko Uživajte na jednoj od najljepših plaža južne Istre
Pulu krasi jedna od najljepših razvedenih obala istarskog poluotoka s brojnim šljunčanim i stjenovitim plažama. U sklopu turističkog naselja Punta Verudela možete uživati na jednoj od najljepših šljunčanih plaža s ovog područja, popularnog naziva 'Havajsko'.

Posjetite pulsku tržnicu
Pulska tržnica jedno je od onih nezaobilaznih mjesta koje morate posjetiti kad ste u Puli, osjetiti žamor trgovaca i kupaca koji u potrazi za sezonskim voćem i povrćem te drugim lokalnim namirnicama kao što su sir, med i ulje svakodnevno obilaze ovo povijesno mjesto.Tržnica je smještena u središtu Pule, a njezin zatvoreni dio predstavlja pravo građevinsko čudo secesijske arhitekture, izgrađen od željeza i stakla, davne 1903. godine.

Pula Dizalice
Doživite igru svjetla pulskih divova
Želite li doživjeti jedan uistinu neuobičajen svjetlosni spektakl, prošetajte do pulske rive i uživajte u igri boja svjetlećih pulskih divova.
Monumentalne željezne dizalice u pulskoj luci noću kreiraju specijalne efekte koji će vas oduševiti.

Pula je prepuna sadržaja, a na vama je da odaberete onaj idealni kojim ćete obogatiti svoj boravak u tritisućljetnom gradu, otkriti spomenike i atrakcije te uživati u bistrom moru.

Prikaži