ISTRA INFO COVID-19 X  

Kultura

Top 5 stvari koje morate doživjeti u Puli

Pula je oduvijek bila zanimljiva posjetiteljima, bilo da istražuju njene velom tajni obavijene ulice staroga grada ili prekrasnu razvedenu obalu prepunu uvala, otočića, hridi i grebena.

Pula nudi za svakoga ponešto, za ljubitelje kulture i povijesti mnoštvo spomenika rimske, srednjovjekovne i Austro-ugarske baštine, a za ljubitelje prirode pregršt mogućnosti za šetnje, trčanje ili bicikliranje kao i za bavljenje morskim aktivnostima. Na vama je da izaberete!

Pula Arena
Posjetite Arenu i uživajte u gladijatorskim borbama
Ako ste bili u Puli, a niste posjetiti Arenu, ljepoticu antičkog graditeljstva, imat ćete osjećaj kao da se posjet gradu nije dogodio.

Uronite u uzbudljivi svijet rimskih borbi te uživajte u spektaklu u kojem će kostimirani gladijatori zajedno s ostalim glumcima izvesti inscenaciju povijesnih gladijatorskih borbi, a čiji dio možete i vi biti!

Napravite selfi sa James Joyceom!
Znate li da je slavni pisac James Joyce boravio u Puli početkom 20. stoljeća, zajedno sa svojom suprugom te je u zgradi na Portarati predavao engleski jezik? Njemu u čast podignuta je skulptura u kafiću koji nosi ime romana 'Uliks' tako da danas posjetitelji mogu popiti svoje omiljeno piće u društvu sa Joyceom, a ako žele mogu taj trenutak ovjekovječiti selfijemna jednom od najljepših trgova u Puli. Nemojte zaboraviti na hashtag#visitistria!

Pula Havajsko
Uživajte na jednoj od najljepših plaža južne Istre
Pulu krasi jedna od najljepših razvedenih obala istarskog poluotoka s brojnim šljunčanim i stjenovitim plažama.  U sklopu turističkog naselja Punta Verudela možete uživati na jednoj od najljepših šljunčanih plaža s ovog područja, popularnog naziva 'Havajsko'.

Ova se idilična plaža smjestila ispod hotela Park Plaza te je idealna za sve goste smještajnih objekata koji borave u turističkom naselju.

Posjetite pulsku tržnicu
Pulska tržnica jedno je od onih nezaobilaznih mjesta koje morate posjetiti kad ste u Puli, osjetiti žamor trgovaca i kupaca koji u potrazi za sezonskim voćem i povrćem te drugim lokalnim namirnicama kao što su sir, med i ulje svakodnevno obilaze ovo povijesno mjesto. Tržnica je smještena u središtu Pule te njen zatvoreni dio predstavlja pravo građevinsko čudo secesijske arhitekture, izgrađen od željeza i stakla, davne 1903. godine.

Pula Dizalice
Doživite igru svjetla pulskih divova
Želite li doživjeti jedan od najljepših svjetlećih spektakla, prošetajtedo pulske rive te uživajte u igri boja svjetlećih pulskih divova.

Velike željezne dizalice smjestile su se u pulskoj luci, a uz pomoć reflektora mijenjaju se boje te kreiraju specijalni efekti koji će vas oduševiti.

Pula je prepuna sadržaja, a na vama je da odaberete onaj idealni kojim ćete obogatiti vaš boravak u tritisućljetnom gradu, otkriti spomenike i atrakcije te uživati u bistrom moru.

Prikaži