Sport i outdoor

Istražite Istru u jesen na dva kotača

Jesen je idealno vrijeme za uživanje i istraživanje novih aktivnosti na otvorenome. Jesen u Istri možete otkriti svim čulima, boje su čarobne, sezonski specijaliteti izvrsni, berbe grožđa i maslina toliko mirisne i vesele da će svi posjetitelji pronaći ponešto za sebe. Volite li aktivni boravak u prirodi, put pod noge i krenite s nama!

Istra Bike: 5 izvora Ćićarije
Krenite u vašu pustolovinu ovom zanimljivom stazom sjeverne Istre. Staza je dugačka 25 kilometara te vam nudi prekrasnu i očuvanu prirodu uz obilazak 5 izvora pitke vode. Predviđeno vrijeme vožnje je oko 2 sata, no najvjerojatnije će potrajati nešto dulje jer ćete htjeti uživati u lijepim prizorima netaknute prirode Ćićarije.

Buzet Kotli

Kad se već nalazite u ovom dijelu Istre iskoristite priliku za posjetiti Hum, najmanji grad na svijetu i Kotle, bajkovito selo kroz koje protječe rijeka Mirna u padajućim slapovima.

Istra Bike: Od lokve do lokve
U Tinjanu, carstvu istarskog pršuta krenite laganom, označenom biciklističkom stazom, dužine tridesetak kilometara.

Staza povezuje stare tinjanske lokve koje su u prošlosti imale posebnu važnost za život sela. U obilasku ćete imati priliku vidjeti desetak obnovljenih i uređenih lokvi među kojima je i lokva Pajićka, jedna od najljepših na ovoj stazi.

bike park rabac
Bike park Rabac

Ako vas put odvede do istočne obale Istre i pravi ste zaljubljenik u biciklizam Bike park Rabac je mjesto koje morate posjetiti!

Tu ćete pronaći specijalizirane single trail i flow trail staze s pješčanom ili prirodnom podlogom različitih težina za početnike i naprednije brdske bicikliste, ali i obiteljsku višenamjensku stazu i 2 pump track poligona.

Za nezaboravan spust preporučamo vam Espresso trail na kojem će vam adrenalin skočiti kao uz šalicu espesso kave, a ako u Rabac dolazite s cijelom obitelji tu je Family trail, prigodna i sigurna za najmlađe.

Istra Bike: Žminj - Feštini
U samom središtu srcolikog poluotoka, između zapadne i istočne obale Istre, na brežuljku je izniknuo gradić Žminj, polazna točka našeg pretposljednjeg itinerera. Malo mjesto koje skriva nekoliko zanimljivosti, a jedna od poznatijih je špilja Feštinsko kraljevstvo.

Ime dobiva po anegdoti prema kojoj su se sva djeca iz okolnih sela okupljala i odlazila igrati u špilju, a kada bi ih odrasli upitali gdje su bili, odgovorili bi: “U kraljevstvu”. Tako je nastalo Feštinsko kraljevstvo, koje vam svakako preporučamo da posjetite.

bike dvigrad
Istra Bike: Kapetan Morgan i napušteni grad
Ukleti grad, zakopano gusarsko blago, kanjon, pećina s pračovjekom i pustinjakom...Čini vam se kao početak bajke!? Odaberite Stazu kapetana Morgana i sve će vam biti jasno!

Upravo za kraj vaše pustolovine ostavili smo ovu bajkovitu stazu dugačku dvadesetak kilometara. Krenut ćete iz Kanfanara u kojem ne propustite razgledati crkvu sv. Silvestra u koju je 1714. prenesena vrijedna propovjedaonica s reljefom sv. Sofije iz istoimene bazilike iz obližnjeg Dvigrada opustošenog kugom.

Umorni od tolikih prijeđenih kilometara, zaokružite svoju avanturu u nekoj od istarskih konoba i nagradite se bogatim ručkom. Ne zaboravite ispiti pehar vina, Kapetan Morgan bi upravo to učinio!

Prikaži