Pješačenje

Pješačka staza: Semić - Brest - Semić (Lupoglav)


Staza započinje kod stare škole u mjestu Semić i vodi nas bijelim, neasfaltiranim putem desetak minuta ravnim dijelom, a zatim usponom od oko 15 minuta do vidikovca Pod Šćikovico.
Tu je uređeno mjesto za odmor s kojeg se pruža pogled na Lupoglav i širu okolicu. Staza se nastavlja bijelim, neasfaltiranim putem i nakon 20 minuta skreće udesno na puteljak kroz šumicu prema rubu brda iznad Lupoglava te nastavlja njegovim rubom.

Puteljak izbija ponovno na bijeli, neasfaltirani  put koji se spušta do livada zvanih Nad Grad i uspinje se do puta koji vodi prema Planiku. Ovim putem nastavljamo još desetak minuta do raskršća i skrećemo lijevo ravnim dijelom, a zatim se spuštamo u mjesto Brest. Kroz mjesto se prolazi asfaltiranom cestom do stare škole te potom dvjestotinjak metara bijelim, neasfaltiranim putem, sve do vidikovca Nad Krog. Vidikovac  s kojeg se pruža pogled na Vranju, Boljun i širu okolicu, također je uređen kao odmorište.

Ukupna dužina staze je oko 7 km, a prelazi se laganim hodom i uz usputne odmore za 1 sat i 50 minuta. Povratak je istim putem.

Pješačka staza: Pazinska jama

Središnja Istra

Pješačka staza: Lanternom do Lanterne

Tar-Vabriga/Torre-Abrega

Pješačka staza: Buzet - Kotli - Hum - Buzet

Buzet

Pješačka staza: Grdoselo - Zelengrad

Središnja Istra

Pješačka staza Funtana-Vrsar

Vrsar-Orsera
Prikaži