Pješačenje

Pješačka staza: Pazinska jama


Pazinska jama je najslikovitiji primjer djelovanja prirodnih sila na krški teren Istre. Ispod zidina tisućljetnog Pazinskog kaštela, točno na granici sive i crvene Istre, najveća istarska ponornica Pazinčica našla je svoj put kroz podzemlje do doline rijeke Raše, a možda i do Limskog zaljeva kako u svom romanu 'Matijaš Sandorf' opisuje legendarni Jules Verne. Ta nesvakidašnja igra prirode nadahnula je i mnoge druge pisce (Nazor, Dante, Yriarte...), pa će zasigurno inspirirati i Vas.

Poučno pješačka staza uređena je u dužini od 500 metara, a započinje ispod hotela Lovac. Staza vodi kroz šumu do vidikovca 'Piramida', odakle se pruža pogled na ulaz u podzemlje Pazinske jame. Razgledavanja je samostalno, bez vodiča, a staza je opremljena višejezičnim panoima koji nude dodatna objašnjenja o fenomenu krša, hidrografiji, biljnom svijetu ponora, legendama, istraživanjima i hrabrim istraživačima.

Radno vrijeme:
V - IX: 10:00 - 19:00

Ulaznice:
Odrasli: 20 kn
Djeca (do 12 godina): 10 kn

Ulaznice se kupuju na ulazu kod zip-linea;
Napomena: ulaz je na vlastitu odgovornost, razgledavanje podzemlja nije uključeno

Upozorenje: Izričito je zabranjeno bilo kakvo kretanje izvan obilježene staze, silazak u riječni protok, ili šetnja uz uski prolaz ponora!

» Pazinska jama

Info:
Quadruvium
Karojba 57e, Karojba
M: +385 (0)91 543 7718, +385 (0)91 168 3126
zipline.pazin@gmail.com

Prikaži