Sport i outdoor

Šetajte i planinarite do najboljeg mjesta za selfie

Istra nudi staze za šetnje, nordijsko hodanje, trekking i planinarenje usred netaknute prirode. Ovjekovječite mobitelom trenutke aktivnog odmora u zadivljujućem krajoliku.

Lagana šetnja podiže raspoloženje i potiče cirkulaciju. Dinamično nordijsko hodanje sa štapovima održava vitku liniju. Planinarima je osvajanje novog vrha vječna inspiracija, bez obzira na napor. Trekking je trčanje po divljim stazama brda i planina, koje zahtijeva vrhunsku kondiciju.

U Istri za sve navedene aktivnosti postoje mapirane i održavane staze koje vijugaju očuvanim krajolikom oplemenjenim drevnom kulturnom baštinom. Kojom god se stazom uputite, doći ćete do nekog spektakularnog mjesta na kojem se jednostavno morate fotkati, makar bili mrtvi umorni.

trails buzet
Pronađite mjesto za selfie
Došećite do napuštenog dijela obale i napravite selfie s otočićima u pozadini. U sneno jutro se popnite na jedno od istarskih brda i snimite selfie s plavičastom maglom u pozadini.

Prošećite dolinom rijeke Mirne i snimite selfie s Motovunom negdje u gornjem kutu fotografije. Osvojite vrh Učke pa će vaš selfie obogatiti veličanstvena panorama u pozadini.

Pješačiti možete ljeti, ali još više u proljeće i jesen, pa i zimi s obzirom na blagu mediteransku klimu koja prevladava u Istri. Ne zaboravite napuniti mobitel prije polaska jer ćete sigurno napraviti stotine fotki.

Kako pronaći svoju idealnu stazu?
Raspoloženi ste za laganu šetnju? Želite prvi put isprobati nordijsko hodanje? U top formi ste i obožavate trekking ili orijentacijsko trčanje? Zanima vas samo osvajanje novih vrhova?

trails učka
Koju god aktivnost odabrali, u Istri postoji idealna staza za vas. Potražite je na stranici Istra Trails!


Top 5 neotkrivenih staza u Istri

Vodič za bezbrižno putovanje s ljubimcem po južnoj Istri

Prikaži