Nautički turizam

ACI Pula


Pulski arhipelag privlačio je putnike svojom ljepotom još od davnih vremena, a razvedena obala i prekrasne uvale oduvijek su pružale sigurno utočište svim putnicima pa čak i Argonautima, moreplovcima koji su, kako kazuje starogrčki mit o Jasonu i Medeji, u bijegu zbog krađe Zlatnog runa i osnovali Pulu.

U samome srcu prirodne luke, koja se koristila od rane antike, a u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije bila njezina glavna ratna luka, udobno se smjestila pulska marina čije se sjedište nalazi se u objektu kružnog tlocrta pa je Puljani od milja zovu - Torta!

U srcu grada i tik pred ulazom u veličanstvenu Arenu, jedan od najbolje sačuvanih rimskih amfiteatara u svijetu, a danas pozornice filmskih, glazbenih i sportskih spektakala, ACI Pula uistinu nudi neponovljiv pogled s usidrene jahte.

Ovdje će vam tritisućljetna povijest otkriti najstarije sačuvane spomenike antike u Hrvatskoj, srednjovjekovne znamenitosti, ali i austrougarsku arhitekturu i parkove, a potom vas, okrijepljena duha i tijela, sretno ispratiti na put morskim prostranstvima.

 

ACI Pula
Riva 1, HR-52100 Pula
T: +385 52 219 142
M: +385 98 398 837
E: m.pula@aci-club.hr
www.aci-marinas.com

Vaša sigurna luka: Istra

Marina Polesana

Pula-Pola

Turistička pristojba za nautičare

Korisne informacije za nautičare

Marina Poreč

Poreč-Parenzo
Prikaži