Sunce i more

Otoci za vrhunski odmor u Istri

Jadranska obala jedna je od najrazvedenijih na svijetu, a istarski poluotok može se pohvaliti nizom predivnih otoka i otočića uz obalu Poreča i Rovinja, s Brijunskim otočjem uz obalu Fažane te Porerom na samom jugu poluotoka.

Smještaj na otocima najčešće se nalazi u samoj blizini plaže, a okruženi ste mirom i tišinom koji su svojstveni otocima. Stoga mnogi biraju upravo odmor na otoku za potpuni bijeg od svakodnevnice!

Isabella Island PorecSveti Nikola vas daruje luksuzom u Poreču
Porečki otok Sveti Nikola nezaobilazna je destinacija za sve ljubitelje luksuznog odmora u Istri. Valamar Collection Isabella Island Resort nudi vrhunsku uslugu smještaja te brojne sadržaje u hotelu, atraktivnim vilama i dvorcu Isabella V Level Castle, pružajući svojim gostima potpuni mir i privatnost. Prirodne ljepote ovog otoka privlače posjetitelje kako bi uživali u mediteranskom okruženju i borovoj šumi, očuvanom okolišu, čistom moru i plažama.

Odmor iz snova u Rovinju
Jeste li znali da je grad Rovinj nastao na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća i uskih ulica te da je tek od 1763. poluotok? Nasuprot Rovinja nalaze se otoci sv. Andrija, poznatiji kao Crveni otok te prekrasan otok sv. Katarina s kojeg se pruža impresivan pogled na Rovinj. Na otocima se nalaze hoteli u kojima ćete moći provesti opuštajući boravak okruženi zelenilom te uživati na plažama i čistom moru. Hotel Istra i hotel Katarina nude gostima sve što vam je potrebno za miran i kvalitetan odmor, ali i blizinu kopna na kojem se možete izgubiti u istraživanju uličica piktoresknog grada.

Brijuni
Opuštanje u ljepotama Nacionalnog parka Brijuni

Otočje Brijuni je nacionalni park s atributima „Zemaljskoga raja“, a nalazi se svega nekoliko minuta vožnje brodicom od Fažane.
Već su se stari Rimljani odmarali na Brijunima u luksuznim vilama, a za vrijeme Austro-ugarske i Italije tu se nalazilo mondeno ljetovalište i lječilište najviše kategorije.

Ne biste li se i vi odmarali na ovako lijepom i posebnom mjestu? Provedite vaš odmor u hotelima ili vilama ovog netaknutog komadića raja, u neposrednoj blizini obale i u okruženju bogate mediteranske vegetacije.

porer
Jedinstveno iskustvo na svjetioniku Porer

Ovaj stjenoviti otočić s kamenim svjetionikom nalazi se jugozapadno od najjužnijeg rta Istre. Otočić je toliko mali da vam treba tek nešto više od minute da ga obiđete, no ta šetnja bi mogla potrajati duže ukoliko se zagledate u zalaske sunca koji se svrstavaju među najljepše na Jadranu.

Zaželite li se zaista odmoriti od stresa i užurbanog života, tada ste na pravom mjestu, uživajući u oazi mira i ljepote.

Prikaži