Zelena Istra

Kreativnost i hedonizam u istarskom vinogradu

Ove godine svoj poslovni tim odvedite na team building kakav nikada nisu iskusili. Vidimo se u vinogradu!

U Istri je vrhunsko vino više od pića - ono je stil života. Hram takvog stila života zacijelo su vinogradi koji se protežu po zelenim obroncima diljem Istre. U njima se tradicionalni način života isprepliće s gastronomskim znanjima svjetske klase. Istarski je vinograd mjesto gdje priroda susreće inspiraciju. Dakle, idealno mjesto za stvaranje novih uspomena s vašim kolegama.

vinogradU Istri se piju malvazija, teran i muškat!
Kvalitetu istarskih vina upotpunjuju tradicija proizvodnje i posebnost tla, crvena zemlja uz more i bijela zemlja u unutrašnjosti. Zbog toga je za ljubitelje vina Istra prava riznica okusa kojoj se neprestano vraćaju.

Najčuvenije i najprisutnije vino je malvazija istarska, profinjene aromatičnosti i svježeg okusa koji upotpunjuje jela pripremljena od plodova mora. Crvena vina teran i refošk stara su i autohtona istarska vina. Tamne rubinove boje, živih voćnih mirisa i intenzivnog okusa, odlično pristaju uz jela od mesa. Mnogi poznavatelji istarskih vina izdvajaju muškat zbog njegove zlatne boje, mirisa divljih karanfila i izuzetne arome.

Vinskim cestama do boljeg timskog duha
Istra je premrežena vinskim cestama, koje vijugaju od podruma do podruma, od vinograda do vinograda. Jedan od tih podruma i vinograda može postati mjesto vašeg sljedećeg team buildinga.

Ako je vaš tim sklon hedonizmu, navratite u Istru u bilo koje doba godine. Prošećite se vinogradom, napravite skupnu fotografiju sa slikovitim brdima u pozadini, a zatim se posvetite otkrivanju tajni koje krije vinski podrum vašeg domaćina.

vinogradVrijeme je za kušanje vina! Teran, malvaziju i muškat jednostavno morate degustirati, jer samo u Istri te sorte imaju tako upečatljiv i nijansiran okus. Testirajte svoje nepce okušavajući se u igri pogađanja vrste vina - to će biti dobar početak opuštenijeg razgovora s vašim kolegama.

Veseli od vina, nastavite istraživati bogatu gastronomsku ponudu Istre. Uživajte u proizvodima koje vam je pripremio vaš domaćin vinogradar ili potražite neku od konoba u kojima su gostoprimstvo i ukusna domaća hrana dio tradicije.

Ako je vaš tim raspoložen za aktivniji odmor, vinograd je također pravo mjesto za team building. Dođite u Istru najesen i pridružite se domaćinima u berbi barem na jedan dan. Nakon napornog rada u vinogradu, svaka kap vina koju degustirate u podrumu bit će slađa.
Vratite se prirodi, posvetite se užicima i skupite inspiraciju za nove poslovne izazove.

Želite znati više o istarskim vinima? Pročitajte naš članak!
O istarskim vinskim cestama više saznajte ovdje.


Plava žila kucavica zelene Istre: zabavna iskustva na rijeci Mirni

Uživajte u prirodnim ljepotama

Prikaži