Životinjski svijet

Aquarium Rovinj


Sa 120 godina dugom tradicijom, rovinjski akvarij kao sastavni dio Centra za istraživanje mora, svojim bogatim svijetom podmorja istarskog poluotoka i sjevernog Jadrana privlači mnogobrojne znanstvenike i posjetitelje u potrazi za razonodom.

Centar za istraživanje mora osnovan je 1891. godine kao terenska stanica za prikupljanje organizama namijenjenih Berlinskom akvariju - Zoologische Station der Berliner Aquariums.
Glavni razlozi zbog kojih je upravo Rovinj odabran bili su izuzetna čistoća mora, velika raznolikost biljnih i životinjskih organizama te dobra željeznička povezanost s Trstom, Berlinom i drugim važnim europskim gradovima. Dobra željeznička povezanost omogućavala je i prijevoz organizama do Berlinskog akvarija u roku od samo dva dana. Ubrzo nakon otvaranja rovinjski akvarij počeo je privlačiti mnogobrojne posjetioce.

Vlasulje, moruzgve i alge, rakovi, račići, puževi i zvijezde, zubatac, vrana, kirnja, hobotnica i jastozi samo su neki od stanovnika koje ćete upoznati tijekom posjeta akvariju.

Radno vrijeme 2024:
01.01. - 01.04.: zatvoreno
02.04. - 15.10.: 09:00 - 16:00
16.10. - 31.12.: zatvoreno
Za grupe po najavi


Informacije:
Centar za istraživanje mora 
Institut Ruđer Bošković
Giordano Paliaga 5, HR-52210 Rovinj-Rovigno
T: + 385 52 804 712, akvarij.cim@irb.hr

Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj
Aquarium Rovinj

Aquarium Pula

Pula-Pola

Aquarium & Terrarium Poreč

Poreč-Parenzo

Šuma vjeverica

Zaštićeni školjkaši istarskog podmorja

Fosili i dinosauri

Bale-Valle
Prikaži